Etiket değeri 50hz asenkron motor

Katılım
28 Ağu 2016
Mesajlar
93
Puanları
1
Yaş
35
Konum
tekirdağ
Merhabalar 50hz 75 kw 1400 devir asenkron motoru hızlandırmam gerekiyo, sürücüyle şu an için 90 hz de sürüyorum yani etiket değerinin çok üstünde sürüyorum ne gibi sorunlarla karşılaşırım ve motor devri ne kadar hızlanır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
2800 devir/dakıka motorla değiştirseniz.. ük, ç.okagır değilse normalde sorun cıkmaz. 7.5 kw. 50 hz. motorları,80 -120 hz de çalısıtırdım.
 
2800 devir/dakıka motorla değiştirseniz.. ük, ç.okagır değilse normalde sorun cıkmaz. 7.5 kw. 50 hz. motorları,80 -120 hz de çalısıtırdım.
50 hz motoru Bende çalıştırdım ve şu an çalışıyor ama tam olarak sorduğum ne gibi olumsuzluklar olabilir. Malesef motor teminini hemen yapamam bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz motor zarar görürmü?
 
yani kullandığınız motor için, rulmanlarda problem olabilir çünkü o devire göre tasarlanmamış, rotor dediğimiz ortada saclı dönen mil var o fazla ısınabilir manyetik alan değişkenlik hızı arttığı için, sargıların olduğu yerde saçlar var onlar fazladan ısınır onlarda aynı şekilde o hızda manyetik geçişe göre tasarlanmamıştır. gidebileceğiniz nokta iyice ısınıp sargılarının kısa devreye gideceği noktadır. tabi bu süreçte bobinlerin fazla ısıya maruz kalacağından üzerlerindeki vernik gevreyecektir diye düşünüyorum. dediğinize göre yük zaten motorun nominal gücünün altında aksi halde o devre çıkmazdı çünkü bobinin yüksek frekansa davranışından ötürü frekans arttıkça direnci artıyor akım azalıyor haliyle orta milde oluşan mekanik dönme momenti azalıyor. normalde nominal duruma kadar V ve F lineer olarak birbirini dengeleyerek çıkıyor. Skaler durum için konuşuyorum tabi. kalkışta extra momentli bi durum yoksa direk 2 kutuplu denilen(~3000 RPM) eş güçlü 75kw bi asm takarsanız problem olmaz gibi duruyor.
 
Son düzenleme:
Frekans ile devir artırmada iki konuda dikkatli olmak gerekir
1. elektriksel olarak oluşabilecek sıkıntılar
2. mekaniksel olarak oluşabilecek sıkıntılar
malum frekansı arttırdıkça motora uygulanan geriliminde artması gerekiyor aksi takdirde motor istenen gücü sağlayabilmek için daha fazla akım çekmeye başlıyor. anma akımının üzerinde yanma sınırlarına yakın risk başlar gerilimi artırdığınızda ise motor izolasyonu ile alakalı olarak dikkat etmeniz gerekir.
mekaniksel olarak motor rulmanları ve rotor balansından dolayı olauşabilecek sıkıntılara dikkat edilmesi gerekir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst