enerji göstergesi

boraeze

Üye
Katılım
24 Haz 2014
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
32
arkadaşlar ben 1 akü almak istiyorum bu akünün enerjisinin ne kadar kaldığını gösteren bir gösterge yapmak istiyorum benim birde şarjlı 9 v pilim var bu pilinde kalan enerjisini göstermesi mümkünmü ? bana devre örnekleri gönderirmisiniz bu sitede yeniyim yeniyeni öğreniyorum yardımalrıınızı bekliyorum
 
Vpd1bZ.png


12 V Akü Şarj Gösterge Devresi | Elektronik Devreler Projeler | Electronic Circuit Project

Merhaba.Bakın,bu akü (Kurşun-asitli) şarjdan tam kesildikten sonra aşağıdaki linkte yer alan akü şarj seviye gösterge devresini yapabilirsiniz.Devre 10 mA gibi çok az bir akımı da çekmektedir.

9 voltluk şarjlı bir pilin (Nikel-kadmiyum,Ni-MH,vb.) voltajını avometrenin dc. kısmında ölçerek 9 volttan aşağıdaki değerlerinde ne kadar şarjlı olduğunu gösteren "pil voltajı/şarj durumu" gibi bir referans tablosundan karşılaştırma yaparak pilin o anki şarjını da tam olarak hesaplarsınız.

rLroAa.jpg


Battery (electricity) - Wikipedia, the free encyclopedia


Veya yukarıdaki gibi bir cihaza direk sahip olarak da değişik boylardaki pilleri (D,C,AA,AAA,N,Button cell,vb.) ölçüp şarj durumlarını kolayca da sınarsınız.Örneğin en alltaki "button cell" olarak görülen yerindeki metal iletken şeritlere, 9 voltluk pilin uçlarını tam değdirip bu şarjlı pilin hangi seviyede olduğunu kolayca da görürsünüz bu türden bir cihazla. Kolay gelsin.
 
yardımcı olduğun için teşekkürler bin başı:) ama bu devre bana kaça patlar daha bbasiti varmı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,235
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst