Enerji dalgalanmaları

bahadu

Üye
Katılım
3 Ağu 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar
son günlerde ilimizdeki elektrik arızaları sebebi ile bağlı bulunduğumuz 154/36kv müşterek baranın bize ait olmayan ve ilimiz dağıtım şirketinin yetki sınırları içersinde bulunan çıkış fiderlerinde arıza sebebi ile veya diğer sebeplerle yapılan yük anahtarlamaları sonucu anlık kesinti ve enerji dalgalanmalarına maruz kalmaktayız.bizimle alakası olmayan bu durum bizi direkt olarak etkilemektedir . bu tip etkilenmeleri giderici yöntemler,sistemler hakkında bilgisi önerisi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum.firma bazında çözüm varmıdır veya direkt olarak dağıtım sistemimizin başlangıç noktasında her hangi bir çözüm yöntemi varmıdır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Fider çıkışlarındaki arızaların,kısa sürede kesilememesi halinde,sistemden beslenen tüm alı-
cıların etkilenmesi kaçınılmazdır.Arızanın,en kısa mesafeli çıkıştan gelmesi halinde,kısadevre
akımları çok yüksek olacağından,bu tip arızalarda,tüm alıcılar,daha fazla rahatsız olacaklar-
dır.İndirici merkezdeki rölelerde yapılacak açma ayarları değiştirilmediği sürece bu tip prob-
lemlerin ortadan kaldırması oldukça zordur.Sondan başa doğru,röleler arasındaki selektivi-
tenin gözden geçirilerilmesinde yarar vardır.
 
Anladığım kadarıyla 154/36kv trafo merkezinden müşterek baradan besleniyorsunuz. Diğer fider çıkışlarındaki arızalardan yani kesici açmalarından darbe gelir.bunun şiddetide o fiderden beslenen yükün dürümüna bağlıdır.bu sorunun tek çözümü mümkünse trafo merkezinden müstakil trafoyla sadece sizin beslenmesidir.
 
Sn. bahadu, sorusunun cevabını kendileri vermişlerdir. Enterkonnekte şebekelerimizde, şebekeden beslenen işletmelerde kısadevre yada herhangi bir arıza durumunda, şebekede ani yük alım ve atım durumunda darbeler meydana geleceği için, diğerleri de bu durumdan etkilenmektedir. Anladığım kadarı ile durumunuz budur.

Ben de bu tarz bir sorunun çözümü var mıdır, merak ediyorum. Röle açma ayarları ile oynanması bu durumu değiştirmez diye düşünüyorum. Sonuçta arıza sonucu açılmakta, bu da darbeye neden olmakta. Burada istenilen, darbelerden etkilenmemenin bir yolu.

İlgilenen arkadaşlar için teşekkürler.
 
Sn. fahri yetiş de belirtmiş.
Tafo merkezindeki röle teb ayarları yükseltilmeli. Hattın korunması için de, hattan beslenen büyük ölçekli tüm işletmelerin kabinlerine (veya varsa diğer dağıtım kabinlerine) röle yerleştirilmeli (veya revizyondan geçirilmeli). Ani anahtarlama gibi, kısadevre gibi sebeplerden dolayı meydana gelen arıza, bir bölgeye sıkıştırılıp, hattın etkilenmesi önlenmelidir.
Biraz külfetli iştir. Nüfuz ister.
İşletmeniz organize sanayi bölgesinde ise müdüriyet ile irtibata geçin gereği yapılsın. Üretimin basit olaylardan zırt pırt durması hoş karşılanamalı bence.

OG hat güzergahı, kabin yerleşimleri, işletmeleri besleyen fiderler... hakkında detaylı bilgiler verirseniz bilgi paylaşımına devam ederiz.
 
bizimde çok başımızı agrıtıyor bu dalgalanmalar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,963
Son üye
farukeem31

Yeni konular

Geri
Üst