endüstriyel pc hakında yardım

trona

Üye
Katılım
7 Ocak 2010
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
44
arkadaşlar merhaba

kapsamlı büyük bir makina projesi yapıcaz. bu projemiz ilk olacak .bu konuda yüksek performanslı bir plc mi yoksa bir endüstriyel bir pc mi kullanmalıyım.
endüstriyel pc konusunda hiç bir tecrubem yok ama yaptığım bazı araştırmalara göre bu konuda soft plc programları varmış. sizce seçimi hangi kriterlere göre yapmalıyım ve endüstriyel pc nini avantaj ve dezavantajları nelerdir.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bence sisteme bir PLC koy. PC'yi de çalışaçağın Scada'ya uygun bir desktop koy.
Bunları da güzel bir panoda topla.
End. PC pahalı, Desktop ona göre çok ucuz.
Tamir olayı desktop daha kolay ve daha kısa.
Makinanın kullanıldığı yerde yedek bir PC bulundurulabilir.
Sistemin detayını bilmediğimden anca bunları sayabiliyorum.
 
sayın roncevarlık yardımınızdan dolayı ilk önce teşekkür etmek istiyorum.
yanlız makinamız mermer sektörüntöründe faliyet göstercek mermer sektöründe uygulamanız olduysa ortamın ne kadar tozlu ve sulu bir ortam olduğunu bilirsiniz.her ne kadar panonunuzun ıp yalıtım değerleriniz iyi olsada çalışan personelin ihmalkarlıklarından dolayı panolar açık kalabiliyor. sizden istediğim ronce varlık pc sisteminin plc sistemine göre avantajları ve dez avantajları nedir. beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
 
Sistemi kontrol etmek için PC veya END. PC yanında PLC koymanız gerekiyor zaten.

End. PC'yi ne amaçla kullanmak istiyorsunuz? Verimi depolayacaksınız. Çalışma paremetrelerimi zamana göre kayıt alınacak. Trend izleme işlemimi yapacaksınız.
Eğer bunlar yapılmayıp sadece kontrol amaçlı bir işlem yapacaksanız sadece PLC ve operatör paneli koyup sistemi bitirin.
Eğer yukarıda söylediğim gibi şeyler gerekiyorsa PC'ye ihtiyaç var demektir.
End. PC'mi yoksa normal PC'mi derseniz. Ben normal PC'yi tercih ederim.
Tamri servise göndermek gerekir. Bakımı kolay olur.Her işletmede PC'den anlayan kişi olur.
Onarımı pahalıdır. Onarımı ucuzdur.
Arıza sonucu maliyetlidir. Herhangi bir arızada işletmede yedek PC bulunabilir.
Parçaları pahalıdır. Parçaları ucuzdur.

Mermer tozunu dediğiniz gibi işletmelerde izole etmek zordur. Ama o işletmelerde tozdan çok nem önemlidir. Panoları esas sudan izole etmek gerekiyor. Yani buharlaşan su pano içinde yoğunlaşmasın. Gerçek sorun nem. Toz belli aralıklarla elektrikli süpürge ile alıp panoların bakımı yapılabilir.

İlk olarak aklıma gelenler bunlar. Yine de istediğiniz cevap değilse. Ne istediğinizi daha detaylı bildirin. Düşüncelerimi söylerim.
 
sayın roncevarlik yardımınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
 
arkadaşlar merhaba

kapsamlı büyük bir makina projesi yapıcaz. bu projemiz ilk olacak .bu konuda yüksek performanslı bir plc mi yoksa bir endüstriyel bir pc mi kullanmalıyım.
endüstriyel pc konusunda hiç bir tecrubem yok ama yaptığım bazı araştırmalara göre bu konuda soft plc programları varmış. sizce seçimi hangi kriterlere göre yapmalıyım ve endüstriyel pc nini avantaj ve dezavantajları nelerdir.

Sayın trona,
Makine üzerinde sıradan ON/OFF ve analog uygulamalar var ise rahatlıkla PLC ve hazır bir HMI kullanarak işinizi çözebilirsiniz. İşin kapsamı sıradan uygulamaları aşıyorsa veya hazır HMI paketlerinin sunduğu imkanlar makine kullanıcıları için çözüm değil de sorun oluşturacaksa HMI olarak PC kullanmak ve bir yazılım dili ile HMI geliştirmek daha akıl karı olabilir. HMI olarak PC' li bir çözüme gittiğinizde de Soft PLC kullanmak maliyet açısından mantıklı olabilir. Soft PLC' ler normal PLC' lere göre çok daha hızlı işlem yapmakla birlikte buna ihtiyacınız var mı iyi tartılmalıdır. Şunu da eklemek isterim, endüstriyel ortamda HDD yerine herzaman SSD tercih ederim.

Bu anlattıklarım havada kalıyor olabilir, bu nedenle somuşlaştırayım. Avrupalı bir firmanın cam kesim tezgahlarının epey bakımını yaptım. Kontrol sistemi olarak Beckhoff' un PC' leri vardı tezgahlarda. PC hem HMI hem PLC ( yani SoftPLC) işlevi görüyordu. Firma operatörler için Java tabanlı bir yazılım geliştirmişti ve makineyi kullanan kişi sadece bu programla muhatap oluyordu. Burada işin espirisi şu. Operatör kesmek istediği cam için programda var olan sürükle bırak menülerle istediği gibi bir kesim şekli vb. oluşturabiliyor ve işini bitiriyordu. Arka planda dönen G kod vb. işlerle uğraşmak ve bunları öğrenmek durumunda değildi.
Sizde böyle bir şeye ihtiyaç var mı yok mu o tartılmalıdır.
 
Sayın ceyhan II paylaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst