elektronik trafolar paralel bağlanabilirmi

Polariteden kasit, 1 , 3 , 5 ve 7 rakamlarinin yanindaki siyah noktalardir. Primerden giren akimin, sekonderden cikacagi noktayi ve yonu temsil ediyor. Bizzat nasil yapiliyordu su an hatirlamiyorum ama gerekirse inceleyip hatirlarim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhaba sayın hiçbirşey
kasıt siyah noktalarsa benim deneyim doğrudur ve tecrübeyle paralel bağlantının olamayacağına inandım.
saygılarımla
 
Selamlar. Biraz arastirdim. Convansiyonel yani klasik electronik trafolar dediginiz gibi direkt paralel baglanamiyor. Bu trafolarin cikisina , uygun degerli sanal direnc eklenerek baglanabilecegini ve uygun ekonomik cozumun bu oldugunu soyluyor. Asagidaki resimde, alttaki resim, gelistirilmis ( yuke seri olarak sanal bir R direnci ilave edilmis ) trafolarin baglanabilecegini gosteriyor. Bu R direncinin hesap formulleri karmasik geldigi icin eklemedim.


Ozetle benim bu isten anladigim kadariyla :
birincisi mutlaka modifikasyon gerekiyor ikincisi ise bu islemin patenti alinmis durumda, bilgilerine ulasamadim.
 
merhaba sayın hiçbirşey
alakadar olmanız çok güzel ve katkı sağlayıcı. ama bu çizimlerden ve bilgilerden sonra ben sistemimi komple değiştirip iki bağımsız sistem yoluna gidiyorum.
saygılarımla
 
peki elektronik kaynak makinaları var bunlarda bırkaç trafo sviç modda yanılmıyorsam

bu konu hakkında fazla bılgımde yok ama bence paralel bağlamak mantıklı gıbı

mesela çıkışlara guçlu dıyotla sursek her trafo çıkışını dıyot uzerınden yapsa
 
Sayın İsm@il smps trafolardan bahsetmişsiniz o yüzden size soruyorum bilen başka arkadaşlarda varsa onlarında cevaplarını bekliyorum.

Ben 220V AC'yi 5V DC'ye dönüştürmek istiyorum ve bunu smps trafoyla yapmayı düşünüyorum(Aslında alanım kısıtlı olduğu için smps kullanmak zorundayım).Bu isteğimi yerine getirebilmek için ne yapabilirim.
Başka bir sitede birine verilen cevapta şöyle denmiş:"220 50Hz AC -> 12V, 2A DC ye çevirmek istiyorsunuz.
24W çıkış gücü var. Bu güç için en uygunu flyback çevirgeci kullanmaktır. UC3843 ün datasheetini inceleyebilirsiniz. "(UC3843 smps kontrolcüsüymüş.)
Bu yöntem benim isteğim içinde uygulanabilir mi?
Bir de elimde oem firmasının apple için tasarladığı usb adapter vardı onu parçaladım ve devre şemasını çıkardım(Şema ektedir).Şemada mantık hatası olup olmadığı da öğrenmek istediğim bir diğer nokta.
Şemada trafo değeri gerçek değeri değildir."veya" olan parçaların ilki orjinalinde bulunan parçalar ikincisi ise benim alternatif olarak bulduğum parçalardır.
Son olarakta belirtmem gereken şey ekteki şemayı tekrardan kurdum smps trafoyu yeniden sardırdım fakat istediğimi elde edemedim.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

resimqn.jpg
 
burada bır anlaşilamıyan kelıme var elektronikse eğer bağlanırsadece elektrikse bağlanmaz devreye yarı ıletken diyor kondansator vs gırerse neden bağlanmasın iki trafonun segonder çıkışını kopru diyotla doğru akima çevrılırse problem olmaz ıkı trafo çıkışını AC olarak paralel sorun çıkarır seri bağlamada bence sorun çıkarmaz
 
Sn. gavsiii;
Ben çiziminizden herhangi bir şey açıkcası anlayamadım. Daha detaylı bir çizim görebilirsek elimizden geldiğince yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum.


Elektronik trafo yoktur. Konvertör diye bir şey vardır ki, bunlarda uygun parametreler ile birlikte (tüm özellikleri aynı olmak şartıyla) paralel bağlanabilirler. Bu bağlantının güvenli olup olmaması yada koruma devrelerinin düzgün çalışıp çalışmaması ayrı bir tartışma konusudur.

Sn.tekin126;
Birbirleriyle tüm özellikleri aynı olan trafolar seri bağlanabildiği gibi PARALEL de bağlanabilir ve herhangi bir sorunda teşkil etmezler.

Bu güne kadar yazılan yazılarda okuduğum kadarıyla SMPS lerinde paralellenemiyeceği söylenmiş ancak paralel bağlanmaya uygun üretilmiş bir SMPS de paralel bağlanabilir.
 
Kusura bakmayın devre anlaşılmaz duruyor olabilir haklısınız ancak ilk defa bir karttan şematik çıkartıyorum.Şöyle anlatmaya çalışırsam resmin sol tarafından 220V ac veriyoruz ve sağ taraftan usb'den 5V dc almaya çalışıyoruz.Trafo smps olduğu için bir geri besleme var onu da optokuplör ile yapıyoruz.Diyebilirsiniz ben bunları biliyorum zaten,devreni anlamadım diye onun içinde kullanılan parçaların teknik dökümanlarını ekledim.Belki anlamanızda yardımcı olur.Kusura bakmayın düzgün bir çizim ve anlatım yapamadığım için,ilgi ve alakanıza teşekkürler.

Şematiğini çıkarmaya çalıştığım usb adapter:

usbadapter.jpg

26629074.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,350
Kullanıcılar
450,093
Son üye
plmkenan

Yeni konular

Geri
Üst