Elektronik Mühendisliği Okumak

  • Konbuyu başlatan sinyalyok
  • Başlangıç tarihi
Türkiyede her mühendisin herşeyden anlaması bekleniyor yurdışında (Stajımın yanı sıra neredeyse her sene yurtdışına gittim) ise budurum farklı adamlar daha belirli konularda özelleşmiş insanları alıyor. Bunun yanı sıra size ne mezunuz diye sorarken hakaret için değil mevlananın tabiri ile kiminle ne konuşuyorum bileyim diye. İTÜ'de bile neden makine ile imalat müh. birbirinden ayrı? neden elektrik ile kontrol ve elektronik haberleşme birbirinden ayrı? Büyük üniversiteler buna dikkat ediyor.Çünkü her yıl zaman ilerledikçe konular o akdar çok artıyor ki 4 seneye sığamayacak bir konu artışı oluyor. Bilecik mezunuyum ODTÜ terkim İTÜ yüksek lisans öğrencisiyim. Siz yüksek lisansa başladınız mı madem elektrikçi herşeyden anlar ilerletme gösterseydiniz. 4 sene boyunca iki bölümü de okurken ben 2 tane tübitak 1 tane IEEE yayın verdim. Yetmedi hem mitsubshiden PLC, Festodan mekatronik sertifikası aldım. Yeni zamanından beri ne çıktısı ile elektronik malzeme aldım kullandım internette döküman yazıp paylaştım (internete beaglebone , Raspberry Pi falan yazın demek istediğimi anlarsınız). Bana tutupta aşağılama konuşamazsınız.

Edit : Yönetici ne olur benimde mesajımı silinde laf edip durmasın size de.
O zaman sonuç olarak, sadece elektrik veya sadece elektronik okumak çok da yanlış değil öyle mi ?
 
Bana bakılırsa öyle zaten. Herkes bildiği işi yapsın. O zaman sen niye iki bölüm okudun diye de sorarsan sebebi çok basit Akademisyen olmak istiyorum.
 
Bana bakılırsa öyle zaten. Herkes bildiği işi yapsın. O zaman sen niye iki bölüm okudun diye de sorarsan sebebi çok basit Akademisyen olmak istiyorum.

Bu konuda iki farklı görüş mevcut. Birincisi akademisyen olmak isteyenlerin tek bölüm üzerinden uzmanlık yapmasını doğru bulurken diğeri iki bölüm okuyup disiplinler arası çalışmayıda mantıklı görüyor.

Saygılar....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst