Elektronik de kendimi nasıl geliştiririm neler almam lazım

Katılım
25 Şub 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
15
Merhaba ben 9 sınıf anadolu teknik lisesi okuyorum elektronik elektirik dersi görüyorum kendi nasıl geliştire bilirim ve hangi kompanetleri ve aletleri almalıyım ek olarak 20 volt 3 amper leptop adaptöründen ayarlana bilir güç kaynağı yapmak istiyorum önerilerinizi bekliyorum
 
Son düzenleme:
Sana tavsiyem bol bol oku. Elektronik için hoşuna giden basitten başlayarak devre şemalarını incele. Şemaların çalışma mantıklarını öğren. Bu süreçte parçaların ne işe yaradığını öğreneceksin. İlerledikçe ihtiyaçlarında şekillenir. Sonra almaya başlarsın.
 
Sevdiğim bir youtube kanalı var onu takip edebilirisin . youtube adresi
Kendimin sorun yaşayıp elektronikten soğutan şeyleri yazıyorum 10 yıl sonra elektrikle yola devam ederken iş gereği bazı elektronik işler oldukça okulda elektronik dersinden nefret etmeme neden olan hataların anladım.
İlk önce devre bileşenlerini tanı ne ne işe yarıyor devrede bu bileşen olmazsa ne olur sorusuna cevap ara bu şeklide arza konusunda derneğimin artar. Micro işlemcili devrelerde besleme gerilimine dikkat et Güç kaynağı yük altında yeterli voltaj çıkışı vermediği için devren çalışmaz hevesin kırıla bilir.Basit hobi devrelerinden yap birşeyleri çalıştır dirençleri yak kondasatörleri patlat; Demek istediğim teorik bilgin pratik ile birleştir yoksa hiç bir işine yaramaz.
1-80 w ve üzeri bir havya al aşağı bir havya alma.
2-İyi bir ölçü aleti al
3-Düzgün çıkış veren bir güç kaynağı al kendin yapma hevesin kırılmaması için.
Not: Düzgün bir havya almaz iseniz lehim yapmak zorlaşır çabuk ısıtmayan bir havya alırsanız devre yolların kaldırırsınız. Sürekli soğuk lehime yaparsınız.
Not: İyi bir ölçü aleti almalısınız çünkü birşeyleri referan ala bilmek için fabrika cıkışı aynı bileşenler bile rakılı değerlerde olabilir ölçü aleti ile kondasatörleri dirençleri ölçüp kontol etmelisiniz düzgün sonuçlar ala bilmek için.
Not: Transistörlü devrelerde düzgün bir güç kaynagınız olmaz ise sürekli tetiklemde sorun yaşarsınız devreniz çalışmaz.
 
Ben tekil elemanlarla yapılmış devreleri daha öğretici buluyorum.
Entegre devrelerin iç devre yapısını göremiyorum.
Çok azı blok diagramını yayınlıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst