Elektrik motoru Hakkında Soru Soracaktım.

SnowOwl

Üye
Katılım
19 Ocak 2013
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba!..Jeneratör sarımı hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba?Bir tane rüzgar türbinim için sarmayı düşünüyorum da. :)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Teşekkürler.Acaba motor statörünü tahtadan yapabilirmir miyim?Yani ısıdan yanar mı?
 
Hayır. Motorun çalışma prensibini iyi öğren.
 
Motorun çalışma prensibi hakkında pek bilgim yok.Hatta elektrik bilgim de pek var sayılmaz bahsettiğim sey(statör) yani linkteki fotoğraf http://koseoglubobinaj.com/faaliyet_resimleri/alternator%20sarimi_bobin_uzerlerine_kapak_yerlestirmesi.gif açaba ben bunu tahtadan yaparsam nasıl çalışmaz anlamadım :S açıklar mısınız?

hayır çalışmaz. aynı bana benziyorsun. bende sen gibiydim elektrik bilgim yokken. elektrik bilgin yoksa bu işlerden pek sonuç alamazsın. sana tavsiyem elektrikte temelini atman. sonra elektrik motorlarını öğrenmen. hadi diyelim o statoru demir ile yaptın. sonra ona saracağın bobinleri kafana göre sarmıyorsun onun hesaplamaları falan var. forumda yenisin, yaşın oldukça küçük. Yani öğrenmeden yapacağım deme, öğrenince, araştırınca, teknisyenlerden yardım alınca, eğer meslek lisesine gidiyorsan atölye öğretmeninden yardım alarak temelini atmalısın. Kaynak olarak MEGEP in dökümanlarını kullanabilirsin.
 
Aslında haftalardır araştırıyorum.Ama haklısın bilgim yok. :) Peki bana bunların formülünü verebilir misin?Yani sipir sayısını nasıl hesaplarız rotor nasıyapılır devir nasıl hesaplanır v.s. :?
 
Aslında haftalardır araştırıyorum.Ama haklısın bilgim yok. :) Peki bana bunların formülünü verebilir misin?Yani sipir sayısını nasıl hesaplarız rotor nasıyapılır devir nasıl hesaplanır v.s. :?

Kardeşim ben ne yalan söyleyeyim lisede bobinaj dersi almadık biz, üniversitede daha görmedik. Bu konuda bir fikrim yok. Eğer enerji üretmek istiyorsan DC motorlar var oyuncak arabaların içinde olur. O motoru sök. sonra elin ile çevir uçlarından bir gerilim elde edersin ama çok düşük olur. Döndürme hızını ucuna rüzgar gülü takarak yapabilirsin. Tabi bu senin için bir ön uygulama olur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst