Elektrik Mühendis Maaşı

ben devlet kuruluşunda çalışıyorum devlet kuruluşunda olmakta sorun her iş sana atıyorlar alçak gerilim yüksek gerilim makineler trafo jeneratör ups aklına ne gelirse her işe bakmanı ve sorun olduğunda seni buluyorlar.Ben özelde olsam ki özeli bırakıp devlete geçtim işte geçmişe dönmek olsa bıraktığım işe dönmek isterdim ama dönüşü olmayan yola girdik ve evlendik çıksak eskisi gibi tekte değilsin istediğin gibi değil işte.
 
Son düzenleme:
Bende kamu kurumundayım, kamuda çalışıpta şikayet edenlerede şaşıyorum yemin billah, sani özelde her şeyden sorumlu değiliz!!!! Ben her zaman net olarak konuşuyorum, kamuya girmeseydim büyük ihitmal piyasada mühendis olarak çalışmazdım uzun süre, eğer olay para kazanmaksa şu fani dünyada çok daha değişik çalışma koşullarında çalışıp parayıda kazanabilecek başka işler denerdim. Yoksa haftada 6 gün sabah akşam birileri için çalışmak mantıklı değil.

Ben örnekle bir durumu açıklayım,
"Kurumsal bir firmada çalışan Erdem Bey, işinden şikayet etmektedir. Sebebi sorulduğundan amirinden şikayetçidir. Amiri ona bazen cuma akşamları mesai sonu yaklaşırken yeni işler vermekte oda mecburen bazı cumartesi günleri 2-3 saat mesaiye gelmek zorunda kaldığından çok şikayetçiydi!!!!

Bir küçük aile firmasında çalışan Cüneyt Bey ise, işinden asla şikayetçi değildir. Haftanın 6 günü saat 19 a kadar çalışmasına rağmen, maaşı düzgün ödenmemesine rağmen, sigortası asgari ücretten yatmasına rağmen, şükür deyip çalışmaktadır.

İkiside aynı bölümden mezun sınıf arkadaşıdır. Erdem Beyin maaşıda Cüneyt Beyden çok daha fazladır.Dışardan bakıldığında Cüneyt Bey halinden memnun, Erdem Bey ise mutsuzdur."

Verdiğim bu örnek kamu personelinin şikayeti için geçerlidir. Devlette kimseyi zorla çalıştırmıyor. Şartlardan memnun olmayan için istifa mekanizması her daim açıktır. Yo yemez agalar, devlete giripte özeldeki işini özleyen adam ne duydum ne gördüm.

Başka biride devlette çalışan mühendisler için diyor ki, devlet baba olmasa 3 bini zor bulurdun bu bilgiyle asgari ücretle çalışırdın :). Peki ya diğer meslekler için durum ne, yeni mezun öğretmen, yeni mezun doktor, vs. adam ne biliyor. Herkes o zaman asgari ücretle işe başlasın bu mantıkla. Üniversiteyi kazanmanın, mezun olmanın hiç bir anlamı yok tabii.

Devlet Baba olmasaydı, şu an zengin mütehhitlerde olmayacaktı, cahil cühela adamlar saygın iş adamı diyede piyasaya çıkamayacaktı, bunlarıda düşünün.
 
Ara ara mesleki tartışma deneyim bölümlerine girip ilgimi çeken konulara bakıyorum ama inanır mısınız hep Yelek 87 ile karşılaşıyorum :)
Tamam devlet memuru olmuş adam 3bini geçkin maaşı var her konuda da yorumu var. Özel ile kamuyu karşılaştırıyor hep yok özel şöyle yok özel böyle. Herkes neyin ne olduğunu biliyor az çok ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler yazdıklarını okunası oluyor hep.
 
devlet kurumundayım 2 yıldır 3100 tl alıyorum. kimse iş yok devlette demesin. devlet hastaneleri fabrika gibi ne ararsan var.
 
Herkes neyin ne olduğunu bilse ülke düzelirdi, malesef bilmiyoruz. Bakın özellikle eski mesajlara , insanlar nasıl yanlış biliyorlar. Ben daha memur olmadan çok önce burda tartışmalara katıldım. İki sektörü kıyasladım, arada çok fark var. Bir sektörde en doğal hakkın , diğer sektörde onun yarısını bile kullanma hakkın yok. Mühendisler , teknikerler ve teknisyenler için tek seçenek özel sektör değil bunun davasını sürdüm. Devlette illaki memur olarak değil işçi olarakta çalışabilirsin, dışardaki piyasaya göre imkanların çok fazla dedim, hatta kendi işini kurmuş olanlardan bile durumun daha iyi olabilir dedim. Bunuda çok basit ve net örneklerle anlattım. Tabii benim bu tarzım insanlara battı. Özellikle işverenlere battı. İş verenler 3 kuruş maaşa bi güzel insanları geçici işlerle kullanırken bunları dile getirmek onları ürküttü.

Tek seçeneğiniz şantiyede çalışmak, götürü işler yapmak değil yada ite kaka serbest çalışmak değil. Hayali ve uydurma rakamlarla değil hayatın gerçekleriyle yüzleşin dedim. İş ilanları forumlarında var, falanca alış veriş merkezi yapılacak elektrik ustaları alıncak, elektrik mühendisi alınacak. Eh 2 sene sonra ne olacak, tekrar iş arama!!! Bu mudur iş hayatı. Tabii o sırada haftada 7 gün insan dışı çalıştırılarak, asgari ücretten gösterilen sigortayla, çok uzun mesailelre bir güvenlik görevlisi maaşı kazanmak var.

Bu forumda bile devletin teknisyene en fazla 1000 lira vereceğini zannedenler vardı, devlette hep maaşın aynı olması (6 ayda bir zam almasına rağmen !!) sebebiyle küçük görülen yapıda, özelde maaşların hep çok düşük olduğu vurgulanmadı. Botaşta işçi olarak çalışan teknik bir elemanın kazançını Türkiyedeki hiç bir şirket elemanına veremez. Ne borusan, ne mercedes, ne novartis gibi firmalar yaklaşamaz bile.

Başka bir örnek adam ciddi ciddi bunu dile getiriyor, çalıştığı işte maaşı 1.200 tl imiş, saat 9-18 ve cumartesi 14 e kadar çalışıyormuş,şirketin arabası 7 gün ondaymış, yakıtı firma karşılıyormuş memur olmaya ne gerek varmış diyebiliyor!!! Güler misin ağlar mısın, o sırada yaşıtı Teiaş ta 2.600 tl+banka promosyonu+ aile yardımı ile lojmanda oturduğu, emeklilisinin çok daha yüksek olduğu, cumartesi-pazarın full tatil olduğu bir işte çalıştığını bilse ne düşünürdü!!!

Ben bu çarpıklığı dile getiriyorum hep, o kadar da çok formada katılmıyorum ama yazdıklarım dikkat cekiçi olması uslubumum ezber bozan olması sebebiyledir. Bardağın yarısı dolu iken, tamamı dolu gibi davranmam ve o bardağın yarısının ne ile dolduğunuda bakarım. Her yarı dolu bardakta aynı değildir. Hayatı basit oynayacaksın, bakış açını geniş tutacaksın ve her şeyi sorgulayıp araştıracaksın.
 
Yelek 87 devlette ne iş yapıyorsun merak ettim mühendis tekniker teknisyen maaşları ikramiyeler aile yardımı vs. işlerle mi? uğraşıyon forumda teknik konularda soru veya cevaplarını görmediğim için söylüyorum.Para pul işi oldumu hep senin mesajlarını görüyorum:)
 
Ne popüler ismim varmış, herkes benim kullanıcı adımı söyleyerek yorum yapıyor :) Teknik konularda konuşan doğru yanlış çok insan var , benim için daha önemli olan konuları dile getiriyorum, merak etmeyin oldukça yoğun çalışıyoruz. Teknik konular derken hangi konu teknik ve hangi uzmanlık alanına göre önce bunu belirlemek lazım, finans maliyet te tekniktir yerine göre, her kontaktörün yarı açık kapalı yada kaçak akım rölesi 30 mA demekle olmuyor, olayı geniş açıdan bakmalıdır. Ah bende forumda bazı kesimlerin teknik konulardan çok uzak hatta kendi dünya görüşünü propaganda yapmaya çalışmasına rağmen onlara eleştiri değilde benim eleştirilmem, onların o etkiyi verememesinden kaynaklanıyor sanırım.

Doğruları söylemek, eşitsizlikleri göstermek ve insanlara doğru bilgiyi vermek en azından bir takdiri hakeder.

İmzamda da görüldüğü üzere doğrudur parayla pulla bir ben ilgilenmekteyim, burdaki herkes dünya barışı, global ısınma ve karbon salınımı hakkında düşünmektedir.

Saygılar !!!
 
Bi soru sordum cevabını ne yapıp edip yine din ve siyesete getirecen sanırım ama ben düşmem arkadaş foruma saygım var bu mesajımada kesin hayata baktığın gibi olumsuz bir cevabın olacaktır bundan eminim.
 
Öncelikle ben kimseye hitapla yazmadım, bana olan yorumlara cevap verdim. Yaptığım analizler bazen üzücü olabiliyor. Ben bişey getirmiyorum zaten elleri yüzleri yeterince bu konulara bulaşmış olanlara sadece ayna tutuyorum. Bu foruma kimin ne getirmek istediği imzasından, kullanıcı resminden ve yaptığı yorumlardan belli olur. Hayata olumsuz değil gerçekci bakıyorum. Bazıların dile getiremedikleri aklından geçenleri evirmeden kıvırmadan açıklıkla söylüyorum. Niye tanımadığımız kişilerle kötü olalım, tartışalım, kalplerini kıralım. Ben doğruları söyledikçe, söylediklerime değilde sen neden teknik konularda yazmıyorsun, hep bu konulardasın, bilmem ne eleştirmekte ne, foruma 10 gün girmedim, sonra girdim iki satır bi yazı yazdım, adam hep forumdasın sen ne biçim çalışıyorsun oldu :) Beyler eğer benim yazılarım çok karşılaşıyorsanız bilesiziniz ki sizinde teknik konularda fazla bir beklentiniz olmadığı açıktır. Birazda iğneyi kendinize batırın.
 
:) Şimdi bakıyorumda senin profil resmine göre düşüncelerini analiz etsek vay halimize.Foruma terör mü getiriyorsun diyecez yani.Bide biri hakkında konuşurken isim versen en azından o kişi kendini savunur öyle değil mi? isim vermeden ortaya konuşmak lafı ortaya attım kim isterse alsın anlamına gelir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst