Elektrik Elektronik alan seçimi karmaşası

Katılım
9 Kas 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar, ben Marmara Elektrik-Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Kararsız kaldığım için bu başlığı açtım, kısaca kendimi de bir tarif edeyim, (karakterime uygun bir öneriniz için yardımcı olabilir belki) bu okula fen lisesinden geldim, hatta bir zamanlar Boğaziçi hayalim vardı ama kısmet buradayız. Şu an pek azimli olamadığım için notlarım düşük ancak iş hayatında telafi etmeyi umuyorum.
Bildiğiniz gibi bu mesleğin bayağı alternatif çalışma alanları var. (Elektrik, Elektronik, Yazılım, Haberleşme, Kontrol, PLC, Otomasyon hatta bankalarda yöneticilik vs.) Aslında çeşitliliğin çok olması güzel bir şey ancak kafamı fena halde karıştırıyor. Teknik seçmeli ders olarak elektrikte imza yetkisi için High Voltage, elektronikte öğrenmek için Microcontroller ve PLC öğrenmek için Control Systems Design derslerini aldım. Araştırdığımda elektronikte ar-ge sektöründe iş var ve masa başı çalışma ortamı varmış. Elektrikte ise sürekli hareket halinde olma durumu var ancak elektroniğe göre daha kolay olduğu söyleniyor. Ayrıca elektronikte ülkede çalışacak şehirler kısıtlı ancak elektrikçi her yerde iş bulabiliyor. Maaş kıyaslamalarını tam bilmiyorum. Mesela ben elektronikçi olursam 3 5 sene sonra atıyorum İstanbul'dan memleketime (Kahramanmaraş) veya başka bir şehre dönersem iş bulamayacak mıyım? Bir yandan elektronik prestijli geliyor ancak bilgi olarak zor, diğer yandan elektrik daha kolay ancak ancak çalışma şartları elektroniğe göre zor. Ayrıca PLCnin de önemli olduğunu söylüyorlar. Kesin olarak şunu seviyorum diyemiyorum, eminim benim durumumda başka öğrenciler de kalmıştır. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
 
kendi hayatımda gördüklerim;
sahada elektronikçi. elektrik işlerinde yetki belgesi olmadığından tercih edilmiyor ama bir elektrikçiyi elektronik işlerde değerlendiriyorlar yani daha rahat
iş bulabiliyor tabi benim sektör montaj tesisat ve devreye alma konusunda.
(kart ve devre imalatı ve tamiri konusunda değil)
belki bu bilgiler işine yarar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst