xxgs

Üye
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
35
öncelikle herkese merhaba,
böyle bir konu açtım çünkü benim gibi elektrik elektronik okuyup alan seçme aşamasına gelip kararsız kalan birçok öğrenci var.bizlerin, bu konuda sizin gibi bu aşamadan geçmiş mühendislere ihtiyacı var. ben sakarya üniversitesinde elektrik elektronik okuyorum. şuanda 2. sınıfım ancak alan seçme konusu benim bir haftadır aklımı kurcalıyor, çünkü sonuç olarak hayatımın geri kalanında seçeceğim alanı yapacağım ve bu alanların neler yaptığı, nerelerde çalıştığı gibi konularda bir bilgim yok. haberleşme alanını seçmeyeceğime karar verdim ama tesisçi mi olsam yoksa kontrolcü mü olsam diye kafamda bir ikilem var. biliyorum bu iki alan da birbirinden tamamen farklı ama bu sorun benim kendimi tanımamamdan ve bu iki bölümün sadece temeli hakkıda bilgim olduğundan kaynaklanıyor. siz abilerim ablalarımdan ricam bana ve benim gençlere ön ayak olmanız.

*aklımdaki sorun net anlamıyla şu;
*yüksek gerilim tekniği,aydınlatma tekniği ve projesi,elektrik enerjisi üretimi,elektrikle tahrik, elektrik tesislerinde koruma,elektrik güç sistemleri,elektrik enerjisi üretimi,dış aydınlatma, elektrik enerjisi dağıtımı,elektrik tesis projesi,enerji iletim hatları, enerji iletim sistemleri derslerinden 7 sini alıp elektrik alanından mezun olmak mı yoksa;
*sayısal işaret işleme,mikroişlemciler I ve II, dijital kontrol sistemleri güç elektroniği, kontrol laboratuvarı I ve II,güç elektroniği endüstriyel uygulamaları, kontrol sistemleri tasarımı derslerini alıp bir kontrolcü olarak mezun olmak mı

işte bu iki alan arasında çok kararsız kaldım, umarım bu yazdıklarımı okuyup yardımcı olacak mühendisler vardır...
 
Son düzenleme:
Sevgili meslektaşım, öncelikle iş sana bağlı doğrusu. Hangi alanda ilerlerim? hangi alan bana uygun ? sorularını kendinize sormanız lazım.
Bu iki bölümü de seviyorum, ama seçemiyorum diyorsan Bence Elektrik Alanı daha iyi.. Tabi tercih sizin.
 
peki neden elektrik alanı sizce daha iyi, iş imkanlarından dolayı mı? eğer bu yüzden daha iyi diyorsanız evet haklısınız.ama kontrol için de iş alanı az sayılmaz. bende birde şu düşünce var, akrabalarım falan benim bu bölümü okuduğumu doğal olarak biliyo ve ben burdan mezun olunca akrabalarım bana proje işlerine bakan, imza yetkisi olan bir mühendis olarak bakıyor olacak ve eğer ben kontrol üzerine giderde smm belgesi için gerekli olan dersleri almadan mezun olursam bana "boşuna okumuş bu çocuk, yazık olmuş annesine babasına" gibi laflar gelirse ben inanın derdimi o insanlara anlatamam ve üzülürüm. kontrol için zor diyolar ama ben işin bu boyutunu çoktan geçtim. zorluğu veya kolaylığı benim için önemli değil, benim için önemli olan işimi severek yapmam. bunun için de şu söylemiş olduğum dersleri alan insanlar nasıl işlerde çalışıyorlar, günlerini neler yaparak geçiriyorlar? bu arada ne demişler, "eğer işini severek yapıyorsan iş yapmıyorsun demektir". ben bu söze inanıyorum, mesajınız için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst