İŞ Bulamıyorum Psikolojim Bozuldu Ailesel Sıkıntılarım da ikiye katlıyor intihar düşünmüyor değilim ..Ne yapacağım ben?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok dua almışsın mutlaka şimdi iş bulursun
Bana göre bu yazının yazılış amacı dua almak için kaleme alınmış bir yazı değil.
Bu bir yardım çığlığı . Uçurumun kenarındaki bir ağacın dalındayım beni kurtarın diye uçurumun kenarındaki kişilere sesleniyor.
Onlar durmuş ona dua ediyorlar.
Biri elini uzatıp ona yardım etse kurtulacak.
Ama yok olur mu hiç dua ederek o şahsı kurtarmaya yönelik bir durum ortaya çıkmış.
 
Çok dua almışsın mutlaka şimdi iş bulursun
Bana göre bu yazının yazılış amacı dua almak için kaleme alınmış bir yazı değil.
Bu bir yardım çığlığı . Uçurumun kenarındaki bir ağacın dalındayım beni kurtarın diye uçurumun kenarındaki kişilere sesleniyor.
Onlar durmuş ona dua ediyorlar.
Biri elini uzatıp ona yardım etse kurtulacak.
Ama yok olur mu hiç dua ederek o şahsı kurtarmaya yönelik bir durum ortaya çıkmış.

ALLAH kısmet etmedikten sonra , hayır ve şer bizlerle !!!

dediğimiz gibi yardım ALLAH emretmiş , yardım yapınız .
bir intihar sözü geçiyor ( şükretmek )
din ile yardım bağlantılı .

ALLAH göstermesin bir hastalık var elden hiç bir şey gelmiyor ilk daha hastalık olmadan ALLAH'a sığınacaksın Bu cepte mi ?

Örneğin benim işletmem yok , işçi olarak nasıl alayım .

haklısınız yardım eli uzatmak , siz ne düşünüyorsunuz nasıl bir çözüm .
sizin işletmeniz varsa , meslek uyğunsa işçi olarak alabilirsiniz .
diğer çözüm yolunuz ne olabilir . ( dua ederek olmaz diyorsunuz benim elimden bu geliyor )
ne yapabilir anca para toplayabiliriz .
veya bir yere üye olup sıranızı gene beklersiniz dayın amcan varsa iş kolaylaşır .

gerisi politikaya girer fazla konuşmak istemiyorum .

sağlıcakla kalın .
 
Son düzenleme:
En güzel olanın selamı ve bereketi üzerimizden eksik olmasın. Arapça biliyor olman aslında büyük avantaj. İlerleyen yıllarda anlayacaksın bunu. Tavsiyeler bitmez fakat benim gördüğüm önemli bir hatayı tekrarlıyorsun. Yaptığın iş Başvurılarında çaresiz izlenimi bırakıyorsun sanırım. yetenekli olupta çaresiz insanları en ucuza kapmaya çalışan birçok yönetici var. Senin çaresiz olduğunu anlayınca sürünmeni beklerler. Hayatını devam ettirmen için önünde engel yok. Bayan olarak mesleği icra edemeyecek değilsin. Hatta teknik konulara hakim arızaları filtrelemesi gereken sekretere ihtiyaç duyan teknik servisler var. Görüşmelerinde kendi kriterlerini belirt, onların aradığı kriter seni ilgilendirmesin. Bunlar sana vakit kaybettirir. Hedefini şaşırtır. Senin kriterlerin bunlar ihtiyaç yoksa herkes yoluna.

Hiçkimse kendisi için gizlenen müjde ve mutluluğu bilemez

(Secde - 17)
 
ey konu sahibi yazını yazdın gittin bizi merak ettirdin , bir selam ver de içimiz şenlensin

selamı öyle olsun . bugün 19.07
kk.jpg
 
Ya merak ettim mesleğin ne bayan mısın hangi branşta iş arıyorsun
biliyorum burası bir psikoloji forumu değil ama siz mühendis tekniker meslektaşlarım ancak siz anlarsınız halimden..
7 aydır işsizim bu süreçte en az 50 tane iş yerini ziyaret ettim,en az 50 tane yerle telefonda görüştüm,15 16 yerle de mülakata girdim ama sonuç yok yok yok değerli mühendisler ve teknisyenler.. inanın çok parada gözüm yok bazen asgariye bile razı oluyorum hatta bi ara labview de kendimi geliştirmeyi amaçladığım için bu iş yapan firmaları tek tek arayıp ya da gidip ücret talep etmeden çalışmak istediğimi söyledim sonuç olumsuz..bazıları üniversitemi beğenmedi bazıları bayan istemiyoruz dedi bazıları düşünelim dediler dönmediler peşlerinden koştum kaçtılar...
dersimizde verilmeyen bir konuda mülakat yapıldı 2 gün süre verildi elimden geleni yaptım %100 doğru çözmüşsün bravo denildi ama dönmediler...deneyim istiyoruz sonra sana döneriz havuzumuzdasın dediler dönmediler..bu 7 ayın her günü saati dakikası ailemin de baskısıyla nasıl geçti ne siz sorun ne ben söyleyim..mülakatlarda dalga geçildim evet neden imam hatipte okumuşum,neden c++ bilmediğim halde cv me yazmışım(biliyorum dev c++ kullanıyor ve her gün düzenli olarak c++,c#,python,labview,arduino,pcb çalışıyorum çünkü işsizim vaktim var kendimi geliştirmeliyim okulda öğrendiklerimi pratiğe dökmeliyim,yapay zekaya yöneldim birazda aklımda projelerim de var ama geçirebilecek ne ekonomik kaynak var ne kursa verebileceğim para ,ingilizce de aynı şekilde) , bay istiyorlarmış niye inat edip gelmişim..elektronikle ilgiliymişim iş diye elektrik yapamazmışım bana o şansı veremezlermiş...(autocadim iyidir solidworks de) solidde makine müh lazımmış başvuru yapmak benim neyime...evde internetimiz yoktu avm ye gidiyordum her gün servisi var ama artık tükendim ...​
son enerjimi buraya harcıyorum arkadaşlarıma anlatıyorum derdimi istanbulda iş bulursun ya sen aramıyorsun diyor yemin ederim 700 işe başvurdum işkur,kariyer.net,linkedin ve diğer googleladığım iş ilanları...Teknokentlere gittim deneyim deneyim dediler bazıları senle mi ilgilencez dedi...birisi işe alcam seni sabah gel başla,gelemezsen başlayamazsın dedi bir bakan danışmanı bunu yapan gel başla dediği yer 5 saat uzaklıkta şehir dışı söylediği saat gece 12...özgeçmişimi güncelliyorum beğensinler diye iki ön yazım var biri ingilizce biri türkçe..projelerimin resmi var ama iş yok yok ...kızsın sen rahat ol baban karşılıyor diyorlar kolay değil ki arkadaşlar istediğim ne kıyafet ne ayakkabı ne elektronik malzeme ne de internet alamıyorum alamıyorum..
bana bunların hepsi ağır geliyor geri dönüş yapılmayan görüşmeler,ilanlar gerçekten boğuluyorum uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum her gün ağlıyorum sanki çözüm oluyormuşçasına..intihar korkutmuyor beni yeni mezunum nasıl olsa herkes öyle görüyor yeni mezun tecrübesiz biri hayatına son vermiş ne olacak ki ?​
neden zor meslektaşlarım neden yeni mezun için iş bulmak zor ,kendimi geliştirirken 2.8 ünv ortalamam yüzünden insanlardan tembel damgası yemek neden...neden insanlar ingilizce bilseydin seni çine gönderirdik maalesef alamayız demesi.. bu arada bir kaç saat önce satış müh pozisyonunda iş bulmuştum iş ile paralel ingilizce kursuna gitmek istedim iş saati hafta içi 20.00 da haftasonu 17.00 da bitiyor saatler çakışıyordu ingilizce kursuyla, tolerans istedim işe almaktan vazgeçtiler...ingilizce öğrenmeye çalışıyorum bu arada ama artık gerek var mı ölünce kurtulunca işe yaramayacak ki .
ben sadece kendimi geliştirmek istiyorum geliştirirken ingilizcemi de native seviyesine getirmek yanında almanca öğrenmek arapçamı da en üst seviyeye getirmek istiyorum 0 değilim kendimi ifade edebiliyorum konuşabiliyorum
okuyabiliyorum dinleyebiliyorum ....işsizlik..yeni mezun olmak...dayanamıyorum artık

Kız olduğunu Anladım meslek ne
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Konu dışı mesajlar silinip konu kapatılmıştır!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst