Elektrik elektronik mühendisliği hakkında

Beratyilmz

Üye
Katılım
24 May 2019
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
30
Hocam iyi günler herkese. Benim bir kaç sorum olacak. 2015 senesi elektrik elektronik mühendisliğinden mezunum. Bu sene itibari ile iş sağlığı ve güvenliği üzerine yüksek lisans yaptım iş tecrübem var yani sadece çalışma hayatı tecrübesi. Mesleğimle ilgili herhangi bir tecrübem yok. Yeni mezun sayılırım. Emo ya kayıt yaptırdım ve elektrik iç tesisleri denetimi raporlama eğitimimi tamamladım. Aklımda elektrik smm, topraklama eğitimi, yg tesisleri sorumluluğu ve asansör smm eğitimlerine de katılmak var. İşe giriş için hangilerini almam gerekiyor.? Birde güncel olarak temel bazda hangi program dilleri işime yarar.? İş başvurusu nasıl yapmalıyım? Askerlik derdimde yok ancak tecrübem olmadığı için nereden başlayacağımı bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhabalar;
Elektrik elektronik çok kapsamlı bir meslek. Şu dilleri şu programları bil demek yanlış olur. Genel anlamda yabancı dil olarak İngilizce bildiğin varsayılır yanında istenilen diller sektöre göre değişir. Yazılım dili olarak yine sektör belirleyici olur.


Kısacası fabrika çalışanı olarak kendi işimde kullandığım detayları size sunabilirim. Yazdığın belgelerin hepsini aynı anda kullanabileceğini sanmıyorum. Yüksek gerilim işletme sorumluluğu çoğu fabrika için avantaj sağlar. Ayrıca Siemens omron delta gibi herhangi bir plc programlama da kendini geliştirmen yararlı olacaktır. İngilizce nin yanında farklı diller her zaman bir adım öne çıkartır.

Kısacası iş hayatına göre farklı sektörler farklı beklentiler içindedir. Zorlu bir süreç sizleri bekliyor başarılar dilerim kolay gelsin.
 
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim başlangıç olarak neyle başlamalıyım onu bir türlü kestiremiyorum
 
Açıkçası mezun olalı 4 yıl olmuş. İngilizcen varsa ve fabrika düşünüyorsan Bi yerden başlamalısın. Yani iş hayatına biran önce Bi çok şeyi gözardı ederek başlamalısın. Maaş VS. detaylara çok takılmadan. Sonrası kendiliğinden gelir. Ancak evde geliştiririm dersen kimse sana bir elektrik elektronik mühendisinde olması gereken detayları net olarak söyleyemez çünkü çok değişken. Mesala ben derim Siemens öğren diğeri abb. Ben ingilizcenin yanına İtalyanca öğren diğeri Fransızca. Genel yapı itibari ile dil konusu önemli. Programlama olarak genel mantığı bilmen önemli. Gerisi için net birşey diyemem. Aydınlatma sektörü haberleşme telekomünikasyon ne bileyim sürücüsü yazılımı sektör gerçekten çok geniş. Bi yerden başladıktan sonrası kendiliğinden gelir. Lakin ne yazık ki ülkemizde ilk başlangıç için pek de seçim şansımız olmayabiliyor. Seçim şansın yoksa bulduğun bir işle giriş yap. Kendiliğinden birşeyler gelecek. En kötü iş bile bir tecrübedir.
 
Zaten ne iş olursa kabulum maaş falan zamanla olabilecek şeyler ve tecrübem yok bunları göz ardı etmem lazım öncelikle cevap için sağolun bir yerden başlamak lazım ama hangisi denk gelirse anladığım kadarıyla. İş hayatına atılmadan önce bir hazırlık yapmam gerekir diye düşündüm o yüzden fikirlerinize danıştım. Çok teşekkür ederim
 
Kendine rota çizip hedef belirlemezsen çevremdeki bazı meslektaşlarım gibi herşeye saldırır ne öğreneceğine kısaca önceliklerine karar veremezsin. Ben tam donanımlı olayım her işe saldırayım olayı traş yani böyle birşey yok. Nasıl her yem ile her balık avlanmıyorsa her iş için gerekli donanımsal özelliklerde farklıdır.
 
Dediğim gibi sektör çok geniş aklınızda bir alan yoksa ön hazırlık yapabileceğiniz tek şey dil konusu ve genel şeyler. Fabrika için yüksek gerilim işletme sorumluluğu plc sürücüler genel elektrik ve otomasyon ürünleri hakkında bilgi.
 
Senin yaşında olsaydım ne yapar yapar bir üniversiteye kapak atardım. Memlekette 200'e yakın üniversite var halen de yenileri açılıyor. Misss gibi takım elbise, akademik kariyer...
 
Kendine rota çizip hedef belirlemezsen çevremdeki bazı meslektaşlarım gibi herşeye saldırır ne öğreneceğine kısaca önceliklerine karar veremezsin. Ben tam donanımlı olayım her işe saldırayım olayı traş yani böyle birşey yok. Nasıl her yem ile her balık avlanmıyorsa her iş için gerekli donanımsal özelliklerde farklıdır.
Anladım hocam sağolun ben de o konuda sorun yaşıyorum tam olarak çünkü diplomam bana biraz sorun yaratacak gibi o yüzden ne var ne yok girmiştim ama hedef belirlemek lazım dediğiniz gibi. Yoksa olmuyormuş onu farkettim. Benim çalışabileceğim alanlar belli aslında ar ge bölümünde çalışamam yönümü denetim konusunda çevirmek istiyorum. İsg gibi mevzuat uygunluğu tarzı
Dediğim gibi sektör çok geniş aklınızda bir alan yoksa ön hazırlık yapabileceğiniz tek şey dil konusu ve genel şeyler. Fabrika için yüksek gerilim işletme sorumluluğu plc sürücüler genel elektrik ve otomasyon ürünleri hakkında bilgi.
Suan için elektrik iç tesisleri denetimi ve raporlama eğitimine katıldım yüksek gerilim işletme sorumluluğuna katılacağım emoda topraklama eğitimi de faydalı olur dediler. Plc ve otomasyon ile ilgili. Kendim evde bakmayı düşünüyorum.
 
Bir bilgisayar mühendisiyim. Ancak, yardımcı olabilirim. Öneriler:

- Hem elektrik hem elektronik konusunda geniş temel bilginizin olması gerekir. Bunun için çokça temel elektrik-elektronik kitabı okumanız gerekir.
- Programlama konusuna C dilinden başlayabilirsiniz. Mikrodenetleyiciler C diliyle programlanabilirler.
- Mikrodenetleyici konusunda başlangıç için AVR mikrodenetleyicilerini önerebilirim. Arduino'dan başlamanız gereksizdir. Çünkü, Arduino verimli bir platform değildir.
- Kişisel bilgisayar destekli uygulama yapılacaksa, Python ve Visual C# dillerini önerebilirim.
- Temel bilgisayar bilginizin de iyi olması gerekir.
- Proje tabanlı da öğrenmeyi deneyebilirsiniz. Kendinize bir olabilecek mantıklı proje konusu seçiniz ve onu uygulamak için araştırınız ve öğreniniz. Sonra, o projeyi uygulayınız. Projeyi yaparken Şebeke gelirimi kullanmanızı önermem. Projeyi yaparken, bütün önlemleri alınız.

Yararlanabileceğiniz kaynaklar:

http://www.birsenyayinevi.com/temelelektrik-elektronik-huseyindemirel
https://simple-circuit.com/
http://www.lojikprob.com/
https://www.tutorialspoint.com/
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,963
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst