Elektrik elektronik mühendisliği - kpss

ysnclskn

Üye
Katılım
8 May 2009
Mesajlar
417
Puanları
1
Yaş
36
Bu yıl Sakarya Üniversitesi elektrik elektonik mühendisliği bölümünden inşallah mezun olacağım. 2010 yılında yapılan kpss ye gireceğim. Bu sınav sonucunda elektrik mühendislerine ayrılan kontenjanlara başvuramamız ve elektrik mühendislerinin bizim bölüm kadrolarına başvurabilmesini bir haksızlık olarak görüyorum ve bu konuda birşeyler yapmak istiyorum.
İnternette biraz dolaştıktan sonra Emo'nun biz muhatap değiliz açıklaması yaptığını öğrendim ve konu ile ilgili Hayati Yazıcı'nın muhatap olması gerektiğini düşünüyorum.
Bu çerçevede Hayati Yazıcı'ya bir mektup yazarak durumu izah edeceğim. Ayrıca üniversitede bölüm yönetimi ile konuşup yardımcı olup olamayacaklarını soracağım.
Bakanlara mektup yazıldığında 15 gün içinde cevap yazmak durumunda olduklarını biliyorum.
Sizlerden istediğim; en azından bu durumdan muzdarip olanların birer mektup yazmaları.
Destek vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
 
arkadasım gereksız yere tartısmaya gırmek ıstemıyorum ama bence bu gayet dogru bı uygulama cunku elektrık muhlerı kuvvetlı akım agırlıklı egıtım aldığından onların çalıştığı çoğu yüksek güçlü yerlere sizin alınmamanız normal
 
Derslerin aynısını ne eksik ne fazla aynı içerikle alabiliyoruz bir eksiğimiz olmuyor.
Hem madem aynı eğitimi almıyoruz bizim öğrendiğimiz bazı şeyleri onlar öğrenmiyor; onlar da bizim kadrolara başvuramamalı bu niye?
 
"yüksek gerilim tekniği", "elektrik makinaları", "elektrik tesisleri" derslerini gördünüzmü benim bildiğim kadarı ile elektrik-elektronik müh. bu dersler yok eğer görüyorsanız zaten bunu trascript yazıyosa sorun yok
 
Son düzenleme:
korkmaz_design yüksek gerilim tekniği elektrik makinaları aydınlatma bilgileri enerji dağıtım sistemleri gibi dersler seçmeli olarak alınabiliyor.
 
o zaman seçmeli olarak alıcak ki onunda kuvvetli akım tesisilerinde çalışma hakkı olsun bu durum sadece kamuda değil özel sektörde de geçerli elektrik-elektronik müh. 1kv altı yetki belgesini almak istediğinde emo bu dersleri istiyorlar
 
Derslerin aynısını ne eksik ne fazla aynı içerikle alabiliyoruz bir eksiğimiz olmuyor.
Hem madem aynı eğitimi almıyoruz bizim öğrendiğimiz bazı şeyleri onlar öğrenmiyor; onlar da bizim kadrolara başvuramamalı bu niye?

arkadaşım dediğin gibi basvurmaması gereken yerler olabılır ama gecenlerde yüksek gerilimci bir hocayala konustum bana dediği suan cogu yerde elektrik muh calışması gerekiyor acık olduğundan elektrik elektronik muh alıyolarmıs bundan dolayı oyle bı durum soz konusu olabılır ayrıca senın dusundugun bu ıtıraz durumunu 2005 te ve daha önceki senelerde çok uğraştılar bir şey elde edemediler ösymden aldıkları cevabı söyleyim yanlış hatırlamıyorsam bir çok kurum elektrik muh istiyor gibi bi şeydi
 
korkmaz_design yüksek gerilim tekniği elektrik makinaları aydınlatma bilgileri enerji dağıtım sistemleri gibi dersler seçmeli olarak alınabiliyor.

Elektrik makineleri I ve elektrik makineleri II zorunlu olarak okutuluyor.
Yüksek gerilim tekniği, tesis koruma, aydınlatma, enerji iletim sistemleri ise dediğiniz gibi seçmeli olarak veriliyor.
 
şimdi eğri oturup doğru konuşalım
sizin gördüğünüz bu olayları biz yıllar yılı görüyoruz. her sene kpss ile devlete geçiş yapmak isteyen meslektaşlarımız bir hayli fazla. devlet her alımda elektrik mühendisi bölümüne fazla ilgi gösterir. ve her yıl bu tür tartışmalar yeniden alevlenir. her sene bakanlıklara; YÖK'e ; ÖSYM'e; EMO'ya; TMMOB'e binlerce mail gönderilir. her kpss ile alım yapıldığında bu düzen tekrar işlenir. alımlar bittiğinde unutulur gider. geçtiğimiz aylarda emo bu konuda bildiri yayınlayarak elektrik elektronk mühendislerin haklarını kazanmaları için gerekli girişimde bulunduğundan bahsetmişti ve sorunun yökten kaynaklandığını belirtmişti. yök tekrar yeniden yapılanmadığı sürece bu tür sıkıntıların bitmeyeceğini düşünüyorum.
 
dediğine aynen katılıyorum adem abi hiç bir şey değişmez kım bu işle uğraşırsa boşa kürek çekip yorulduğuyla kalır onun için bence bu tür şeylerle uğraşıcağımıza kendimizi nasıl geliştireceğimize bakmalıyız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,271
Mesajlar
916,365
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Yeni konular

Geri
Üst