Elektirik motoru

kontaktor kontaklarini kontrol edin.
Klemensleri ve kablo bağlantılarının kontrol edin.
Motor 60A çekerek yanmaz. Anlık yuk artmasından dolayı motor eziliyor ya da anlik kontak veya kablo temassizligindan aşırı akim çekip ısınıyor olabilir. Çalışma gerilimini ve akimi sık aralıklarla olcumleyin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
S. Aleyküm öncelikle elimde 37 kw bir motor var havalandırma motoru motor yandı sarıma gitti geldi fakat aşırı derecede ısınıyor giriş sigorta ateş gibi oluyor 2 tane elektirikçi geldi fakat sistemin doğru olduğunu elektriksel arıza olmadığını söyledikleri halde hayla sorun devam ediyor 3. Defa motor değiştirildi. 2 defa giriş sigorta ve kontaktör ler değiştirildi. Rulmanlar değiştirildi bacanın hava alan yerleri kapatıldı. Fakat sorun devam ediyor daha ne yapabiliriz?
Termik atmiyorsa motor dışında hata aramak lazım. TMŞ kullanmanızda yarar var.
 
Geçmişte (15 sene olmuştur) buna benzer bir olay başıma geldi. Motor gücünü hatırlayamıyorum yıldız/üçgen yol vermeliydi üçgene geçerken sigorta atıyordu. Yarım gün uğraştık hiç bir yerde sorun yok. Meğersem yangın damperi kapalıymış hava geri tepiyormuş. Böyle bir durum olabilir bilginiz olsun. Uzun süre ölçüm ve kontrol şart.
Bu arada konu başlığında yazım hatanız var Elektirik değil Elektrik olacak.
 
hava deliklerini kapatarak motorun çalışmasını zorlaştırmışsınız. kasnak düzeneğinde motorun yükünü azaltacak şekilde değişiklik yapın.
 
şimdi şunları da sormak lazım bence havalandırma motoru hemen yanacak bir motor değil
ne değiştide bu motor yandı fan mekanizmasında bi değişiklik yapıldı mı
damper açısı değiştirildi mi veya daha çok hava çeksin diye kanat yönleri değiştirildi mi

şöyle bi örnek vereyim bizim fabrikada 2 tane 2500kva trafo var ve bu trafo odalarının ölçüleri küçük olduğu için trafo odalarını havalandırmak için ekstradan sera fanı taktık fakat bu fanlar her hafta yanmaya başladı 0,55kw fan motoru sonra biz bu fanların kanat yönlerini değiştirdik ve 1 senedir şükür problem çıkarmadan çalışıyorlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst