El kurutma cihazı kart arızası

Zener uçları arası 13 v entegrenin 7 ile 14 bacak arası 12 v var Hocam.
 
Hocam merhaba. Hocam bu entegrenin 7 nolu ile 14 nolu bacağı arasındaki ölçüm sonucu kafa karışıklığına sebebiyet vermesin diye foto attım. Kırımızı karaladığım 2 bacak arası 0 V, sarı ile karaladığım 2 bacak arası 12 V. (2 kırmızı arası DCV 0 V, 2 sarı arası DCV12 V)
Hocam google baktım. Entegrenin kısa kenarında bulunan yarım daire şeklinde boşluğun solundan başlanarak diye saymaya başlanıyor ve bacak numaraları bulunuyor. Bu durumda istemiş olduğun sarı ile işaretlediğim 2 yer arası. Ben böyle anladım.
 

Ekli dosyalar

  • ffff.jpg
    ffff.jpg
    402.2 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Bacakları doğru bulmussunuz hocam. 7 ve 14 nolu bacaklar sarı bacaklar.
 
Ustalarım lehimleri tazeledim sonuç aynı.:( Transistörler ölçü aletinde sağlam göstermesine rağmen sistem devreye girdiğin çalışmama gibi bir durum var mı? Kond. genelde böyle bir durum var.
 
Doğan Hocam elin değmişken 3 adet kutuplu kond de değiştir, ilk günden beri (cihaz rahat 3 yaş ve üstü) görevlerini yapmışlardır emekli et onları :). Sarı olan da röle değil trafosuz beslemenin kond(t)u :).
 
Hocam şemayı takip edemiyorum sırası ile şöyle olmalı.

1- Röle sağlamlık kontrolü ( Sayın MAIN_LOOP'un yönlendirmes ile transistörü kısa devre ettiğinizde çalıştığınız yazmıştınız )Aynı sırada devredeki diyotlar kontrol edilmeli..
2- Transistörün sağlamlık kontrolü
3- Transistörü süren seri direnç ve entegrenin çıkışında voltaj varmı kontrol edilmeli. Burada da çıkış yoksa iki durum var

a- ya entegre bozuk
b- Kızıl ötesi alıcı led bozuk. ( Gönderici ledlerin çalıştığını kamera ile görmüştünüz bu noktada ya alıcı bozuk yada entegre çıkış vermiyor. )

Psikolojide vardır ya tüme varım yada tümden gelim bizde elektronikte iki yönlü ilerlemeliyiz. güç devresinden kontrol kısmına yada tam tersi.
 
Bülent abi sarı olan kond. tam olarak görevi ne? Diğer 3 adet kond. var değiştireyim.
Serkan ustam transistörler ölçüm sonucuna göre sağlam. Entegrenin çıkışı derken hangi bacaklar abi? Bacakları söyle ölçeyim. Kara led olan foto diod kızılötesi alıcı dimi abi?
Bir şey daha söylemek isterim. Normalde 3 adet zener diod fözüme çarptı. Dirençlerin arasında olan zenerde gerilim varken diğer 2 zenerde anot ile katot arasında gerilim yoktu. Bu normal mi?
Öğretmenden ancak bu kadar elektronikçi:p olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,452
Mesajlar
917,696
Kullanıcılar
450,393
Son üye
emirhan111

Yeni konular

Geri
Üst