Devreye pot bağlamak?

Kafanızda yarattığınız çözümü değil de, yapmak istediğiniz-ulaşmak istediğiniz noktayı anlatırsanız insanlar size çok daha rahat biçimde yok gösterebilir.

Kusura bakmayın ama yazdıklarınızdan şunu anlayabiliyorum; elimde bir güç kaynağı ve buna potans bağlayacağım.

Neden bağlayacaksınız, bağlayarak ulaşmak istediğiniz hedef nedir, salt bağlamak ise buyrun 20cm lik bir ip de işimizi görebilir.

Siz ne yapmak istediğinizi yazın, ne yapılması gerektiğini değil ;) yoksa ne düzgün cevap alırsınız ne de
sorunuza cevap bulabilirsiniz ;)

Bu arada insanların işleri olabilir, ya da bilg. başında olmayabilir. Kimse size bilgi vermek zorunda da değil, lütfen üslubu ve nezaketi elden bırakmayalım :)


Kolay gelsin.


Sert üslubumdan dolayı sanırım yanlış anlaşıldım bunun için özürdilerim konuma gelicek olursak sizin altınızdaki yorumda hocamında anladığı gibi evimde elektronik işlerine başlamak istiyorum ve 24 Volt bir güç kaynağım var ancak bu sabit 24 Volt ben ise bunu 0-24 volt arasında ayarlanabilir yapmak istiyorum çünkü her devreyi 24 Volt ile çalıştıramam kısacası bu işte çok yeniyim kendimi geliştirmek için evde devreler yapacağım bu yüzdende ayarlanabilir bir güç kaynağına ihtiyacım var ve elimdeki sabit 24 V güç kaynağını ayarlanabilir yapmak istiyorum :)
 
Çıkışa bundan koy olur
Screenshot_20171211-183117.jpg
 
En basit ve yapılabilir yolu bir adet LM317 ,çıkış için uygun bir adet transistör (2N2055 gibi) ve pot ile gerekli devreyi kurup DC çıkışa eklemektir.
 
Herkes sonsuz teşekkür ederim yazan ellerinize emeğinize sağlık bilgileri değerlendireceğim introscan hocamın dediği gibi transistörlü devreyi kurup çıkışa bağlamak daha mantıklı olacak gibi :)
 
Transistörlü devre yüksek akımlarda çok ısınır. Büyük bir soğutucu kullanın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst