delta mı siemens mi

tobrak

Üye
Katılım
14 Eki 2012
Mesajlar
16
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar bir plc alıp motor sürme,röle,kontaktör gibi deneyler yapıp bunları daha sonra gerçeğe uygulamayı düşünüyorum. Sizce hangi plc den başlamalıyım. İlk başta deneme yapacağım için delta mı alsam diye düşündüm yoksa daha kaliteli olsun diye s7200 lemi başlasam sizce hangisi?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
siemens plc deltaya göre pahalıdır ve programlama yapabilmek için lisanslı yazılımlara ihtiyacın var.ve bu yazılımlar ücretli.
fakat delta plc ler uygun fiyat ve yazılımları ücretsizdir.
bence delta plc ile başlaman daha iyi olur.
 
siemens S7-1200 transistör çıkışlı al. üzerinde analog girişte mevcuttur. Servo-step uygulamalarına uygun pals çıkışlı deneylerde yaparsın. Siemens sanayide daha yaygın kullanılıyor. S7-1200 lerin fiyatları uygun. Sonra deltaya geçersin. Delta alırken transistör çıkışlı motion kontrol komutlarını destekleyen modelini almanı öneririm. Mesela DVP12SA11T (117$) ile DVP28SV11T (215$) olabilir.
 
Özellikle transistör çıkışlı tavsiye etmenizin nedeni nedir ?
Ayrıca ben de önce delta kullanıp iyice geliştirdikten sonra siemense geçmeyi düşünüyordum.
Deltanın sanayi de kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz. ?
Tekrarlarsam yapmak istediğim step,dc motor kontrolü , sensör ve röle uygulamaları olacak.
Cevap veren ve verebilecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.
 
Transistör çıkışlı plc aynı zamanda servo , step sürücüleri pals modunda sürmeyi sağlayan palsları çıkarırlar ve motion kontrol komutlarını destekleyen modelleri vardır. Dışarıdan röle takılıp aynı zamanda röle çıkışlı plc olarakta kullnılırlar. Röle çıkışlı plcler bunları yapamazlar ancak ek pals çıkışlı modül ilave etmen gerekir. Delta'yı ben çok kullandım ama sanayi tesislerinde kullanımı pek yaygın değil. Burdaki makinalarda genellikle büyük firmaların plc leri tercih ediliyor. Avrupa ve japon plc'ler kullanılıyor. Delta ufak makina üreticileri için fiyat/performans açısından iyi. Ben sana siemens , mitsubishi , omron , delta , allen-bradley , abb , panasonic öğrenmeni tavsiye ederim. Başlangıç için S7-1200 , delta DVP12SA11T. Birde kendine operatör paneli al derim. Panelsiz eksik kalırsın.
 
benim ustam birşeyi bil ama tam bil derdi ama ben yerinde olsan madem böyle bir düşüncen var s7200 ile başla biraz zorlanırsın ama temel konuları kullanacağın için s7200 daha kullanışlıdır. sana başarılar.
 
Plc öğrenmeye karar verdim. Yavuz Eminoğlu'nun s7 1200 plc kitabının siparişini verdim. Bu kitapla sıfırdan öğrenme ihtimalim nedir? Bide Simeens s7 1200 başlangıç paketi 759 euro. Bunu alınca gerekli yazılım felan herşey veriliyor mu? Ekstra bir şey almaya gerek var mı? Daha çok yeniyim. Araştırmaya fırsatım olmadı. Buradan soru sorarak kafamdaki yanıtları arıyorum. Açıklama yaparsanız çok iyi olurdu.Keyifli forumlar
 
istersen sana ikinci el plc bulurum cok para vermessin kullanırsın arkadasım
 
istersen sana ikinci el plc bulurum cok para vermessin kullanırsın arkadasım
Şuan plc hakkında pek birşey bilmiyorum. Biraz kitabı kurcalayım. Kullabilecek bir pozisyona gelebilirsem ikinci el plcler de bana uygun olabilir. Sıfırı 759 euro gördüm başlangıç paketinin. Bunun ikinci eli kaça malolur bana. Bide siemensi öğrenmek için ücretsiz bir program yazabileceğim modülü yok mu? Win8 kullanıyorum bu sorun oluyor sanırım. Sanal xp mi kuracam. Çok kafama takılan soru var galiba. Başlangıç paketini alınca, yazılım parçalar felan, hepsi bir arada gelecek dimi? Bilmediğim sorunla karşılaşmak istememde. Keyifli forumlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,764
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst