dc motorlar hakkında yarım

blackened

Üye
Katılım
10 Ara 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar ben aslında makina mühendisiyim.Küçük bir makina yapıyorum evsel kullanım için.Bu makinada ihtiyacım 90W-100W civarı bir güç ve yaklaşık 200d/d civarındahız.Hızı artırmak ve düşürmekte olması gerekiyor.DC motorlar hakkında hiç tecrübem yok.O yüzden ilk deneme için AC motor+redüktör ve 220 inverter kullandım.Bu sistemi DC motorla nasıl kurarım ve sizce daha mı maliyetli olur? Nereden temin edebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
mixser motoru ve dimmer kullanırsan hem devir ayarı yaparsın hemde ucuza mal edersin
 
Teşekkürler..Bir sorum daha olacak.Mesela aldığım bu dc motorun voltajı 220 mi olu?Veya Her voltajda bulmak mümkün müdür?Değilse onu 220 ye çevirecek olan alet bu ufak güçlerde bile inverter kadar maliyetli midir?Bu arada makina için küçük demiştim ama bir mikser kadar değil.Yani böle bir aleti koyabilecek yerim mevcut.
 
Internetde ararsanız, Türkıye de Dc motor ımalatcıları var, çeşitli güç ve gerılımlerde ımal edıyorlar. Askerıyeye; tank taret motoru, demıryolları barİyer vs. gibi. İzmirde de ımalatcı olacakdı. Arayın. bulamazsanız yardımcı olalım..
Kolay gelsın..
 
yapacağın sistemde dc motor kullanman en mantıklısı.Hem devir ayarını çok rahat yaparsın, hemde eskicilerde, hurdacılarda biraz araştırma yaparak çıkma motor bulabilirsin.Yanlız dikkat etmen konu motorun devridir, senin verdiğin bilgiye göre 200 d/d düşük bir devirdir.Atıyorum 2000-2500 d/d bir dc motoru 200 devirde çalıştırırsan momentinde ve güçünde düşmeler olacaktır, onun için bu konularıda araştırmanı tavsiye ederim.
 
Dc motor hızını PWM sinyalini kullanarak ayarlayabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst