Pic-DC Motor kontrolü yardım

sametehm

Üye
Katılım
1 Ara 2008
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar ben bitirme tezim için bir proje yapıcam...Projenin amacının ne olduğunu ve ayrıntılarını veremiyeceğim için öncelikle kusura bakmayın. Anlayışınız için teşekkür ediyorum.

Yapacağım sistemin alt tasarımı Cnc tezgahı gibi 4 yönde hareket edecek. İleri geri ve yukarı aşağı. Bunun dışındada 2 adet motorum olacak. Hatta biri Pompa motoru. Kullanacağım motorlardan biri 100-150 watt civarında olacak..Röleli bir yazılımla bu kadar motoru kontrol edebilir miyim? Ve biraz karışık bi mantığı olcak..Mesela birinci motor 5 sn çalışcak sonra 2. motor devreye girecek 2 devreden çıktıktan sonra 3 ve 4 birlikte girecek gibi...Ve motorlar iki yöndede dönecek...biliyorum PLC yle yapmam kolaydı ama öyle bir imkanım yok..

Ve karşılaşacağım ne gibi sorunlar olur? Rölenin bırakmaması gibi? Pic in resetlenmesi gibi?

Ve yaklaşık 5-6 kiloluk bir sistemi vidalı mille ileri hareket ettirmek için nasıl bir dc motora ihtiyacım olabilir?

Çok soru sordum biliyorum. Aklım her geçen gün karışıyor. Kendimi ifade edememiş olabilir yine sorularınıza cevap veririm. Teşekkürler...
 
röle ile yaparsan kendini kısıtlarsın, mosfetlerle daha düzgün ve hızlı anahtarlayabilirsin, motorun ilk kalkınmasında anlık akım çekimi parazitlenmelere sebep olabilir ama picin beslemesi ile motorların beslemesini ayrı tutarsan bu sorunda ortadan kalkar, ayrıca manyetik parazitlenmelerden çekinirsen yapacağın karta maske attır. kullancağın motorları 24 v olarak kullan ki çekeceğin akım azalsın, motorların torklarına bak ona göre kullancağın motora karar verirsin. bunun dışında pek bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. gene de sıkıntı çekersen yardım ederiz.
 
Arkadaşlar dc motoralarda röle ile saga sola döndermeyi kontrol etme ve hız kontrolu devresi arıyoruz ama ne yapabiliyoz ne bulabiliyoruz pıc 18f452 yada 16f877 olabilir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst