Dalgıç Pompaların Kablo Eklemeleri Nasıl Yapılıyor?

juniorx

Üye
Katılım
19 Kas 2008
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
su altında çalışacak sinyal kablosu yaptım ama cihazın kablosuyla bağlantı ek yerini izole etmem gerekiyor. bunu dalgıç pompaların enerji vs. kablolarını birleştirdikleri şekilde yapayım dedim. ne ile birleştiriyorlar acaba. teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
su içerisinde kaplolar mucbur kalmadıkca ek yapmasanız iyi olur
mecburum diyorsan kaplo başlığı yaptığımız pvc elektro pilastik kulan oda yoksa eriyen bant la yapabilirsin
ben 4.kw dalgıç pompanın kaplosunu ekledim eriyen bant kulandım 13 senedir çalışıyor.
 
Kablo ek mufları bulunuyor böyle işler için. Kalıbı, sanırım protothen denilen yalıtkan madde bir pakette satılıyor.
 
özel eriyen bant var veya kavçuk var bu bantları sardıgınzaman üsttüne biraz derbi yapıştırıcı sür sonra elektrik bantı ile sar sonrada suya sokabilirsin bizdede denizin dalgıçlarvar boyle ekliyoruz kabloları
 
bu iş için protolin ve kablo ek mufu kullanmanız iyi olur.
 
bende uzun zamandır ek mufu kullanıyorum hiç bir dorunla karşılamadım desem doğrudur gayet etkili bir yöntem diyebilirim eriyen bantı su altında hiç kullanmadım ama zamanla çatlama yapabiliyor
 
özel eriyen bant var veya kavçuk var bu bantları sardıgınzaman üsttüne biraz derbi yapıştırıcı sür sonra elektrik bantı ile sar sonrada suya sokabilirsin bizdede denizin dalgıçlarvar boyle ekliyoruz kabloları
Abim öyle bir anlatmışsınız ki okuyanlar kocakarı ilacı tarifi veriyorsunuz zannedebilir. Kusura bakma kastım yok. Espri olsun diye yazdım. Üzerine alınma. Hakkını helal et.
 
arkadaşlar dalgıç işi ciddi iş.eriyen bant gibi çingene işi şeylerle olmaz bu iş.3-5 ay sonra bi su alsa adamın anası ağlar.vinç çağırcaksın bir dünya adam çalışacak vs.vs.vs... bundan dolayı gidip elekt.dükkanına protolin ek mufu alcaksın.kesitine göre15-20-25 lira civarında.ekleri güzelce yapcaksın tabii indirmeden önce kısadevre kontrolu vs yapcaksın.sonra da protolini döküp kuruduktan sonra sal suya yıllarca dursun.ama şunu da hatırlatayım burası türkiye sahtekarlık olmadan iş olmaz.hangi ek mufu markasını aldıysam protolin yetmemiştir.bence yedek protolin reçine al öyle yap.yoksa hunileri dolduramayabilirsin.

piyasada o kadar çok elektrikçi diye geçinen ve aslında çoban bile olamayacak insan var ki....geçen hafta dalgıç çıkışı yaptım herif su altına izole bant sarıp kablo yollamış.kablo ekleyip izole bantla su içine salmanın adı iş değil vatan hainliğidir.iş yaptığınız insana küfür etmektir.emek ve maddi hırsızlıktır.iş kaybıdır zaman kaybıdır.( söylediklerim buraya yazan arkadaşlara değil piyasada karşılaştığım yapılmış işlerin kim olduğunu bilmediğim sahipleri olan işbilmez sahtekarlaradır)

saygılar kolay gelsin
 
Ekli dosyayı görüntüle GelBox__0_6_1_kV_Tek_Cok_Damarli_Plastik_Kablolar_icin_Jelli_Kablo_Eki_Katologu.pdf ekler.jpgArkadaşlar,dalgıç pompa kabloları ve benzeri ekler,eriyen bant sararak,ek yerine reçine,zift,plastik dökülerek,içi yapışkanlı ısı ile daralan makaron kullanılarak veya soğuk büzüşmeli muflar kullanılarak yapılabiliyor.Bir de Raychem in içi jel dolgulu ek pedleri var.Bu ek pedleri ile eki su altında bile yapabiliyorsunuz.
 
bu iş profesyonelce kablo ek mufu ile olur.
kaliteyi bozmayalım arkadaşlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst