Daikin klimam soğutmuyor

Ustam ben koprasor resmini zaten göndermiştim orası karlanıyor dıye
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Şimdı üsta ben anlamadım koprasor ün yanındaki lıkıt tutucu mu söküp temizlenirmi murat usta nındedıgı omu zaten sökülüp takılmış galiba alt tarafta kaynak yanıgı var boyada
 
Gordugum kadariyla koydugunuz resimde kaynak orjinal. Bu karlanma ya gaz eksik yada gaz fazla yada sistemde nem var tikanmaya neden oluyor.

1 gaz basinci olculmeli bu degere gore degerlendirip ya sistem derin vakuma alinip sarj yappilmali yada likit gelme sorununun neden kaynaklandigini bulmali.
 
Selam usta az önce servisi aradım nem almıştır dediler çok uğraşırız adam olmaz diyorlar siz nedersınız.
 
Valla dostum,

Onu bilmem ama ben nem almış değil içine full su girmiş cihaz çalıştırdım. Eğer bunu söyleyen kişi sizin cihazı takan ise vakum yapmadıysa bunu biliyorsa ondan diyor olabilir.

Bence yapılması gereken gazı atın. Varsa dryeri değiştirin. Vakum pompası ile derin vakuma alın. Eğer elinizde vakum metre varsa sıfır vakumu görün eğer yoksa en az 3-5 saat vakumlayın bu sıfır vakuma inmesini içerde nem kalmamasını sağlar. ( ama sağlam bir vakum pompası ile )

Daha sonra gazını şarj edip deneyin.
 
Vallahi usta o hıyarı bulsam cihazı paketleyip eline verirdim bıle bıle bize çaktı kılımayı
 
Veya,

Bazı arkadaşlar şu şekilde bir uygulama yapıyor sizdede faydası olabilir.

Sistemi soğutmada çalıştıracaksınız. Klimanın dış ünitesinden iç üniteye giden iki bakır boru var. Bunlardan ince olana bir adet nem alıcı dryer takacaksınız. Bu işlkem için gazı kondensere toplayıp borunun araya rekorla takabilirsiniz.

Bir süre çalışsın bu şekilde. Sonrasında dryeri sökebilirsiniz. İçerisinde az bir nem varsa bunu dryer alacaktır.

Ben denemedim ama bazı arkadaşlar uygulayıp olumlu sonuç aldıklarını söylüyorlar. Uygulamak için özel takımlar gerekli elbette.. ( havşa gibi gaz toplama yapıp manifoldla ölçmek gibi )

Kolay gelsin.
 
Ustam ben kafayı yıyecem bu kilima cıkarsın bırı öyle diyor bırıbırı böyle neye ınanacagımı şaşırdım servisin bir atgıtsındıyor bırde lıkıt tutucuda karlanma olur normaldıyor sız bu işe nedersınız
 
Ustam belkide en önemli şeyi atladık alüminyum set dönüş hatı ekleri ince bundan olurmu bızım sıkınrılar
 
Nasıl ince? Boru çapımı ince ? Olması gereken nedir gerçekte olan ne ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst