Dünya bu Türk'ün peşinde!Yakıtsız Elektrik

Neden çıkmıyorlar mı????
Arkadaşlar şu anda tıp aslında birçok şeyi çözmüş durumda, eğer bir organ iflas etmiş ise kök hücre tedavisi ile o organ yeniden oluşturulabiliyor. Ancak şu anda sadece kıkırdak için Türkiyede bu iş yapılabiliyor. Neden derseniz eğer kök hücre tedavisi yaygınlaşırsa ilk olarak dişçilik biter sonra diyaliz merkezleri sonra kanserden nemalanan bir takım kurumlar, eee şeker hastaları da kurtulur. Adamlar para için insan sağlığını bile umursamıyorlar. Sadece medikal sektöründen bahsediyorum bu rant için yapılar bunu. Peki ya enerji sektörü uğruna milyonların öldürüldüğü dünyanın kaderini bir çok kez değiştiren savaşlara sebeb olan bu sektör bir anda bitirilebilir mi.
Evren enerjiye para ödemeyecek kadar akıllıdır ve evrende enerji hiç bitmez (yoktan var olur Allah'ın izniyle) ancak insan enerjiyi para vererek alır.
 
ya böyle projelerle para sızdırmak yoktan yere reklam veya ün yapmak isteyenler var. Ancak mevcut fizik yasaları asla değişemez ve her zaman geçerlidir gibi düşünürsek çok büyük bir hataya düşeriz.
Kendimizi kanunlarla sınırlamayalım bu kanunlar fizik kanunları bile olsa...

Sayın hersey_m, fizik kanunları bildiğiniz üzere kesinleşmiş teorilerdir. Bunun üzerine kafa yorulacağına başka aydın fikirlerle uğraşmanın çok daha fayda getireceği düşüncesindeyim. Bu benim kendi fikrim. Ancak böyle şeylerle insanları sömürüyorlar, çünkü yoktan var etmek sadece Allah'a mahsustur. Üniversitelerde ne projeler var bir bilse insanlar. Ben üniversitede güneş enerjili araç yapımı için kapı kapı gezmekten yorulan genç arkadaşlarım adına söylüyorum bunları...Bilmem anlatabiliyor muyum?
 
Son düzenleme:
fiziğin dolayısıyla elektriğin altın kuralıdır: VERMEDEN ALAMAZSIN,,,,başkaları böyle şeylere kanabilir ama bizim kanmamamız gerekir,,bu üç kilo samandan beş kilo duman çıkarmak gibi bişey
 
Aslında sırf laf olsun diye konuşmuyorum. Bu konuda benimde bildiğim çok var ama bu kadarını deyip daha fazla uzatmayacağım. Ancak kimse kimseyi sömürmesin bu bir. Kimsede birilerinin belli şartlar altında kanun saydığını her koşulda geçerli saymasın buda iki.
 
Aslında sırf laf olsun diye konuşmuyorum. Bu konuda benimde bildiğim çok var ama bu kadarını deyip daha fazla uzatmayacağım. Ancak kimse kimseyi sömürmesin bu bir. Kimsede birilerinin belli şartlar altında kanun saydığını her koşulda geçerli saymasın buda iki.

kusura bakmazsanız enerjinin korunumu en ideal şartlarda bile geçerlidir. %100 verimli bir alet bile yapmak neredeyse imkansızken verdiğinden fazlasını almak ya da vermeden almayı düşünmek boşa enerji kaybı oluyor sadece.
 
ideal şartlar dediğimiz BELİRLİ ŞARTLAR'dır zaten . İnsanlar onu limit olarak kabul ederler zaten bu kabul yüzünden bu tartışma var. Sana katıldığım nokta ise boş heveslerle bu işe başlayıp ki bu insanların çoğu "gerekli eğitimleri almamış yada anlamamış" (termodinamik, fizik vb konularda) insanlardır, araştırmaksızın ömürlerini bile çürütebilirler.
(Bu arada ben o insanlardan değilim yani gerekli eğiimleri almış ve anlamış birisiyim )
Hatta Hulki Cevizoğlunun proğramına çıkan yakıtsız uçağın yapılabileceğini söyleyen birisi vardı. Hiç desteksiz atıyordu bir devir daim makinasıyla işi çözmüştü kafasında. Bu tip insanlar da çok malasef. Bu haberdeki şahsında böyle birisi olduğunu düşünüyorum.

Ben bu konuya para bile harcamıyorum diyebilirim öyle ahım şahım vakitte ayırmıyorum. Ancak yapmakta olduğum şeylerde yok değil. Ama kusura bakmayın burada açıklamak da olmaz bazı şeyleri ve ben bunları açıklamadığım sürece gereksiz bir polemik sürüp gidebilir.

Sadece bu tartışma alanında iki grup var bir grup bu işin kesinlikle olmayacağını düşünürken diğer bir grup ise olabilir diyor. Ancak insanların kafalarını boş yere meşgul eden ve karıştıran şarlatanlarında olduğunu düşünüyorum.

Bir gün deneyimi gerçekleştirirsem ya hiç gün yüzüne çıkmam (dengeleri bozmak benim hattime değil çünkü) Yada çıkarsam öyle bir prototiple çıkarım ki şunu derim halep ordaysa arşın burda. Öyle para koparmak yada reklam yapmak için safsatalarla insanları meşgul edenlerden tiksiniyorum.
Bu saatten sonra benim yorumlarımda safsatadan öteye bir anlam taşımayacağı için (çünkü hiçbirşey açıklamıyorum) daha fazla yazmayacağım.

Değerli yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ediyorum. "suicide" "isa87" "mavi2909"
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar, bilimde kanunlaşan çok az konu vardır , kesin ispat çok zordur, eğer yasa diyorsak o yasadır ve bunu çürütmenin bir yolu gerçekten yoktur.

Enerjinin korunumu yasası ve Termonidinamiği zorlamanın bir anlamı yok , zaten bu tarz işlerle uğraşanlar ya erken yaşta emekli olmuş, boş zamanında ne yapacağını bilemeyen asosyal subaylar yada kendi kendine teknik işlerle uğraşmış, kendini el becerisi ve temel kavramlarda yetiştirmiş fenle profesyonel olarak ilgilenmeyen fen bilimleri öğrenimi görmemiş kişilerdir.

Kuyudan taş çıkarmaya uğraşıyoruz gibi geliyor bana.
 
ben kendi sektörümden örnek vereyim. rusya ve kanada elektriğin lazer ile iletimini başardığını veya başarmasa bile bu iş üzerine çalıştığını biliyoruz. şimdi bu işi başarmış olsalar veya iletimin dc ile uygulanması işi olsa mevcut bir sürü trafo üreticisi var dünya üzerinde hepsi afallayacak. veya kendilerinin afallamasına mani olacaklar.
 
ben kendi sektörümden örnek vereyim. rusya ve kanada elektriğin lazer ile iletimini başardığını veya başarmasa bile bu iş üzerine çalıştığını biliyoruz. şimdi bu işi başarmış olsalar veya iletimin dc ile uygulanması işi olsa mevcut bir sürü trafo üreticisi var dünya üzerinde hepsi afallayacak. veya kendilerinin afallamasına mani olacaklar.

Enerjinin lazerle yahut başka bir yöntemle kablosuz iletimi bu yoktan var eden sistemler gibi olanaksız değil hatta şu anda bile var olan bir şey,

diğer konuda mevcut tekniklerle çalışanların vereceği tepkiler konusunda haklısınız zamanında alternatif akıma karşı Edison'un yaptıkları aklıma geldi, bilenler bilir AC-DC savaşlarının yaşandığı dönemler, AC hem iletim hatlarında genliğinin kolayca değiştirilebilir olması nedeniyle su götürmez şekilde kullanışlı hem de elektrik motorlarında vs kullanımı konusunda aynı şekilde , ayrıca alternatörlerde ürettiğimiz enerji zaten AC dir

Ve Edison AC yi karalamak için her türlü çirkefliğe başvurur, hatta elektrikli sandalye ile idamı destekler ( AC kullanılır) , sokaklarda kalabalıklar karşısında köpekleri AC ile öldürterek insanlara "görüyorsunuz alternatif akım insanı da böyle öldürür" diyerek AC kullanımını engellemeye bile çalışır, Lakin aklın yolu birdir ve Tesla sağolsun kendisi 20. yüzyılı icat eden adam olarak bunların üstesinden gelmemizisağlar.

Şu anda da elektrik iletiminde DC kullanımının avantajları vardır, çünkü DC yi yüksek gerilim değerlerine çıkarabilecek teknikler gelişti, AC de yüksek frekanslarda skin effect ( yüzey yada deri etkisi ) denilen olaydan dolayı akım iletkenin dış yüzeyinden geçer, bu da tüm kesitin efektif olarak kullanılamamasına dolayısıyla direncin ve bakır kayıplarının artmasına sebep olur, DC de böyle bir sorun yoktur ( tabi başka sorunlar vardır :) )

Bilim ve teknik ilerledikçe doğru bildiğimiz çoğu şeyin alternatifleri çıkacak elbette , ama önceki mesajımda dediğim gibi olacak işlerle uğraşmak lazım, yada bunlarla uğraşanlara para ödemek, onların halklarının egemen olduğu bir dünyada yaşamaya alışmak lazım :)
 
Habere yapilan yorumlardan alintidir :

"
yorumları okuyunca türkiyede mecburi lise eğitiminin ne kadar gereksiz olduğu anlaşılıyor. yoktan var etmeyi din adamları bile allaha bağlarken adam çıkmış üfürükten icadını kakalıyor. peşinde de ajanlar varmış hadi ya.
Misafir 12 Ekim 2010 Salı 21:14
bu adamın icadı ile ilgili olarak geçen yıl verdiği ilk demeçte afyon da bir gurup araştırmacı şle ortak hareket ederek bu işi biz başardık demişti . afyonlu bazı işadamları var becerdiği her birinden bu iş için 15-20 bin tl aldı ortaya bir şey koyamadı daha önce ankarada çalıştı sonra afyonda şimdide istanbulda insanları ikna etmeye çalışıyor afyondayken de çekoslavakya ve polonyadan heyet bekliyordu arkasında amerikan ve rus ajanları buradayken de vardı bu adamı yakınen tanıdım burada onun adına borçlu 5 bin on bin tl olan insanlar var buluşunu gördüm ölçü aleti ile inceledik inanmayın sahte
Misafir 11 Ekim 2010 Pazartesi 15:13
bu adam bir ara afyonda bir yer kiraladı ve aynı makina ile bir çok işadamını ikna etti . ancak sonuç fasa fiso eğer kandırılmaya hazır iş adamı veya vatandaş varsa bu yazımı okusun ve vazgeçsin bu cengiz çok uyanık ve laf ebesi insanların hangi damarından gireceğini biliyor 12 voltluk 2 adet 200 amper aküyü takmış çıkışını konvertör e veriyor onunla alternatör çevirerek alternatörün çıkışınıda üç beş ampül sürerek veya ısıtıcıyı sürerek şov yapıyor . ta ki aküler bitinceye kadar neden 200 amperlik iki akü çünkü şovu yarıda kalmasın beni iyi tanır ona bu iş olmaz diyen ilk kişiyim olmadı da
Misafir 11 Ekim 2010 Pazartesi 15:04
"

Bunun safsata oldugunu anlamak icin bu sarlatani taniyan kisilerden yorumlara ihtiyac bile yok ama neyse...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst