Garaj elektriğinin ortak olması

Bahadır26

Üye
Katılım
13 Ağu 2019
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
32
Arkadaşlar merhaba bulunduğum sitede özel garaj bulunmaktadır. Lakin garajların elektrikleri apartman aydınlatmasına bağlı böyle olunca çok kullananla az kullananlarda haksızlık olmaması için ayırmayı düşündük.aşağı panoda sayaç girişinde sigorta var çıkışta yok fikirlerinizi bekliyorum dairelerden alsak mesafe uzun
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Garaj beslenmelerine harcamayı olcebilecek bir sayac veya cihaz takmalisiniz. Mesela 16A. Geçmiyor ise wi-fi kumandalı tüketiminde ölçen fiş prizlerden öneririm.
 
Ben 20 mt 3x2.5mm2 uzatma kablosu yaptım. Şarj edeceğim zaman pencereden sarkıtıp 3.7kw şarj cihazı ile şarj ediyorum.
Garaj yeterince müsaitse şarj istasyonu kurup herkesin kendi şifresi ile şarj etme şansı olur. Bu tür cihazlar her bir kullanıcının tüketimini ayrı ayrı tutabiliyor. Ya da ayrı bir abonelik yapılabilir. Belki aboneliğinizi (değilse) trifaze yaparak daha yüksek güçte bir şarj cihazınız varsa o şekilde şarj edebilirsiniz. Ben sarkıtma işini uzun süre kullanışsız görerek ya aydınlıktan kabloyu sarkıtacağım ya da aynı düzlemde olan sayaçların yanına anahtarla kapalı hale getirilebilecek bir priz üzerinden şarj etmeyi düşünüyorum. En kolayı bu görünüyor. O zaman uzatma kablosu da kısalacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst