Cofaso 6,1 ( E - Plan 6,1 ) >Türkçe & Sorunlar Buraya !!!

Merhaba yerli programi çalıştırınca Con't connecto MySQL DB diye bir hata veriyor acaba bende daha önce kurulu olan web tasarımı için mysql veri tabanı programı engel olabılırmı?

Merhaba arkadaşlar ben cofaso 6.2 kurdum çalıştırdığımda Con't connecto MySQL DB diye bir hata mesaji veriyor daha önce XP kullanırken çalışıyordu bir sorun yokdu şimdi Vin 7 kullanıyorum ondan olabılırmı yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim Ali Arslan
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
projeyi harddiskde nerede saklıyor onu bilemiyoruz.

Merhaba yerli programi çalıştırınca Con't connecto MySQL DB diye bir hata veriyor acaba bende daha önce kurulu olan web tasarımı için mysql veri tabanı programı engel olabılırmı?

hayır işlemci kendisi yapıyor sanırım. harddiskinizde cofasso klasörüne giriniz.
core klasörünün içinde start mysgl.bat dosyasını ikikere tıklayınız. yalnız bilgisayarı açıp kapattıgınızda her zaman yapmanız gerekiyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar Merhaba,

cofaso projeleri genelde (kuruluma bağlı olarak) C:\Program Files\cofaso 6.2\mysql\data altında tutuluyor. Fakat cofaso modern yazılım mimarisine sahip olduğu için, profesyonel veritabanı kullanıyor. Çünkü internet üzerinde de kullanabiliyorsunuz.

Windows 7 yeni kurduysanız, mutemelen güvenlik duvarı portları kapalı tutuyordur. Evvela denetim masasından güvenlik duvarından özel durumlardan, bağlantı noktası ekle penceresinde üstteki boşluğa cofaso, alttakine de 3306 yazın ve programı tekrar çalıştırın.

Bilgisayarda anti-virüs yazılımı varsa, onda da aynı adımları uygulayın.

İyi günler.
 
ben yaklaşık 2 yıldır cofaso kullanıyorum genel olarak memnunum ancak nedense sıemens pano sembolleri ve sıemens kodları var şirkette 1 tane bile sıemens kullanılmıyor oturup kendi sembolumu kendim yapıyrum buda her projede eziyet geliyor birde benim kullandığım yazılım lisanslı cofaso ücretsiz geçiş yapabilecekmiyim cofaso destek dikkatine
 
Nejdet Bey Merhaba,

lisanslı kullanıcı oldğunuzu biliyoruz. cofaso 7 ye geçişten sözediyorsunuz sanırım. Geçiş ücretli.

Kolay gelsin
 
Türklerin gelişimine destek olan TÜRKÇE BİLMENİN yeterli olduğu bir program :)
Yapandan , yayandan allah razı olsun.
Ancak ben PLC olarak Mitsubishi kullanıyorum ve İnputlar X, outputlar Y olduğu için siemens plc klemens numaralandırmasındaki gibi otomatik yapmıyor. Bunun bir yöntemi mi var , yoksa o özellik siemense mi ait?
Ustadlara saygılar...


Aynı soruyu yazmamak için alıntı yaptım. Bu sorunun cevabını ben de bekliyorum. İlgilenenlere teşekkür ederim.
 
merhaba arkadaşlar
cofasoda çizim yapmak istiyorum fakat malzeme kütüphanesinden monofaze kaçak akım rölesi,elektronik balast ,duy ,floresan lamba gibi elemanların açık devre şemalarını bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 
arkadaşlar kolay gelsin bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.cofaso çizim programını yeni kullanmaya başladım çizimleri zorda olsa ögrendim ama numaralandırmada biraz zorlandım.projemde 220v ve 24 v hatlarım var her ikisinide ayrı ayrı otomatik nasıl numaralandırırım.şimdiden teşekkür ederim ilgilenenlere
 
merhaba , cofasoda yedekten okurken bilgisayar takıldı bekledim takılma geçmedi yeniden başlattığımda ''an error has occured during startup'' hatası verdi programı kaldırdım yeniden yükledim sorun geçmedi ne yapabilirim arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler..(data klasörü içindeki dosyaları kopyaladım , yedekten okuma yaparsam çizdiğim projelere ulaşabilir miyim)
 
can't conec to MySQL DB hatası varsa mysql aktif olmamıştır. bilgisayarım+yerel disk C+ p.files+cofaso6.1 + mysql+bin+winmysqladmin bağlantısına tıklayarak aktif edebilirsiniz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,849
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst