CNC Router Yapmaya Karar Verdim

Katılım
21 Eki 2015
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar forumda yaklaşık 15 gündür araştırma yapıyorum ilgimi çeken bütün konuları detaylıca okudum çoğu konuda kafam karıştı bende bir konu açıp sormak istediklerimi bu başlık altında sormaya karar verdim.

Gelelim Cnc routera kullanmak istediğim alanlar ahşap işleme, pleksi işleme ve ince alüminyum işleme bununla ilgili forumda bir çok proje bulunmakta ve hiçbir projede tam detay bulunmamakta şimdi diyeceksiniz detay yoksa bu kadar adam nasıl oldu da kendi cnc routerlarını kendileri yaptı ? Açıklaması çok kolay çünkü araştırmalarıma göre imal edenlerin çoğu elektrik ve elektronikten son derece anlayan insanlar bana soracak olursanız elektrik ve elektronikten %1 bile bilgim yoktur. Benim mesleğim mobilya imalat ve tasarım el ile çok hoş çizimler yapabiliyorum ve imalat ile ilgili bütün aletlerim bulunmakta çok şükür elimizden de geliyor böyle şeyler eğer ki yardımcı olabilirseniz güzel bir cnc router çıkarmayı planlıyorum.

Yapmak istediğim cnc routerın tezgah genişliği 150 cm x 200 cm olabilir. Yada daha küçüğünü yapıp kendimi test ettikten sonra daha büyük bir projeye geçmeliyim fakat bunun için alacağım elektronik parçalar ilk verdiğim ölçüde de kullanabilmem gerekiyor ve bu makineyi kullanma amacım hobi amaçlı değil iş amaçlı olacaktır.

Bu forumdaki bu bölümün en büyük eksiği Cnc Router imalatı ile ilgili detaylı konuların bulunmaması bölümle ilgilenen arkadaşlardan ricam bu işle uğraşan arkadaşlardan bunlarla ilgili dökümanları alıp yada bu işle uğraşan bir arkadaşın güzel bir döküman oluşturup sabit bir konu oluşturması bu bölümde benim açtığım gibi 100'lerce konu açılmış ve çoğu yanıt alabilmiş çoğu öylece kalmış forumda aradığın bilgiye ulaşmayı okadar zorluyor ki bu konular (Ara butonunu kullanarak arama yaptığında bile aradığın konulara ulaşamıyorsun) istediğin veya araştırdığın şeye forumda olsa bile ulaşamıyorsunuz ilgili arkadaşlardan ricam bu konuya el atmanız.

Şimdiden herkese teşekkürlerimi sunarım.

Şahin Şükrü KOYUNCU
Skype: sahinsukrukoyuncu
 
iş amaçlı olacaksa kesinlikle 1 kere yap
paranı boşuna çöpe atmamış olursun

1 kerede yapacaksan youtube debi derya.. bir çok video var. makinelerin mekanik aksamlarına bakarak nasıl çalıştığını idrak et önce

elektronik basit konu. işleyeceklerine göre step motor ve spindle seçeriz
 
Detay göremediğin göre , yanlış yerlere bakmışsın.
CNC bölümünde alt başlık artsoft mach serisi gibi bir bölüm var.
Orayı atlamadan zıplamadan boş beleş geyik mesajlar dahil oku.
Öyle ki 100 sayfa olanları var , sakın ola atlama.
Notlar al .
Sonra cnc torna bölümünde olan başlıkları aynı şekilde oku .
Elektronikteki parçaların imalatından cıvata somun pul imalatına varasıya kadar her bir şeycikler eksik ne fazlası ile tekrar tekrar anlatılmış , elbet sana uyanı vardır .

Ara butonu ile ulaşamadığının sebebi ne arayacağını bilmemen.
Okudukça bileceksin !
 
Son düzenleme:
Teşekkür arkadaşlar yaptığınız yorumlarınız için her yorum benim için bir elmas değerinde yazdıklarınızı harfi harfine uygulayacağım yorumlarını paylaşacak olan arkadaşlara da şimdiden teşekkürlerimi sunarım...
 
kardeşim ben cnc ile uğraşmıyorum ama sırf muhabbeti takip etmek, yeni bir şeyler öğrenmek adına özellikle cnc başlığını takip ediyorum. eminim buradaki arkadaşlar sana fazlasıyla yardımcı olacaklardır. sen yeter ki doğru soruları sor...
 
Arkadaşlar elinde proje olan varmı 1200 X 1500 yada bu ebatlarda sigma profillerden yapacağım ?
 
foruma da ben hazır solidworks dosyaları eklemiştim komple tasarım

ama hazır bir millet olduğumuz için.. armut piş ağzıma duşş
 
düştüüü :D..

Armutun iyisini ayılar yermiş.
Ama bunun için düşmesini beklemez ağaca çıkıp seçermişşş...:rolleyes:
 
Hocam öğrenmem için benimde cizebilmem lazım neyden başlıyalım yeni başlayanları zorlamayacak güzel basit bir program varmı. (Azda olsa deneyimim var) Yapmış olduğunuz çalışmanın dosyasını paylastiysaniz burdada paylaşma şansınız varmı hocam?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst