CNC Tavsiyesi

gtu

Üye
Katılım
24 May 2021
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba herkese,

Daha önce cnc ile ilgili hiçbir deneyimim yok. Hobi amaçlı almak istiyorum ancak neyine dikkat etmeliyim onu bile bilmiyorum.
  • Elektronik malzemelere özel tasarım kutu yapmak, plastik kap yapmak için kalıp hazırlamak gibi amaçlar için alüminyum gibi yumuşak metalleri, ahşabı, akriliği işelyebileceğim,
  • Min. 20-30 cm gibi bir çalışma alanı olan,
  • 1 mm ve bazen altında hassasiyeti olan(0.1 mm çok mu abartı?),
  • Belirttiğim çalışma alanı küçük. Normalini bilmemekle beraber bu alanda 4-5 saate bir işlem tamamlamayan,
  • Yedek parçasını bulması kolay,
  • Baş ağrıtmayacak, kolay ayarlanan, kullanılan
bir cnc olsun istiyorum. Bütçem 3.000 TL civarı ama çok bilerek yazdığım bir rakam değil. Belki komik derecede düşüktür, belki gereksiz yüksektir. İhtiyacıma göre öneriniz ne olur?
 
Teşekküler cevabınız için. Araştırma yaparken bu modeli görmüştüm. Ancak hassasiyeti ilgili bir açıklama görmediğim için ve metal işlemeye uygun olmama ihtimali yüzünden emin olamadım. Demonte olarak gelmesi de biraz gözümü korkuttu. Kalibrasyon gibi konularda sorun yaşar mıyım bilemedim.

3018 bu konularda sıkıntı çıkarır mı sizce? Deneyiminiz oldu mu hiç?
 
Sanırım mantıksız bir istekte bulundum. Yine de teşekkürler herkese.
 
İyi günler, eğer elinizden geliyorsa kendiniz sistem toplamanız daha ekonomik ve mantıklı. Sitede bu konuda bir sürü tavsiye var, bir göz atarsanız iyi olur. Benim tavsiyem mutlaka linear kızak kullanmanız, en az 1,5kw bir spindle motor almanız. Sigma profilleri ve her türlü malzemeyi istediğiniz ölçüde kesip gönderen firmalar var (şahin rulman,doğuş kalıp gibi). Fakat o bahsettiğiniz fiyata işinizi görecek bir sistem toplamanız imkansız. Google'da 3018 cnc ye baktım sizin işinize kesinlikle yaramaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: gtu
Çok teşekkürler. Araştıracağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst