Mini CNC Hakkında

imuratc

Üye
Katılım
2 Eki 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar Merhaba ;
Foruma yeni katıldım araştırma yaptım biraz lakin kafamda tam bitiremedim mevzuyu size danışmak istedim.

Ben girişimci sayılabilecek bir yapıya sahibim ve MDF üzerine birşeyler işleyip ( vektörel çizim konusunda iyi sayılabilirim ) bunları yapmak istiyorum değişik figürleri ve aynı zamanda bir kaç yerden satın alıp bunları mdf gürgen vs üzerine işlemek istiyorum. bunlar yapacağım kutuların kapakları olacak.

Biraz araştırma sonucu bir kaç firma buldum ve ama sanırım bu CNC işlerinde en gelişmiş şehir ANKARA.
Probotsan Maintek ve istanbulda bir firma

İşlemek istediğim ürünler 18 mm MDF ve benzeri Belki pleksi vs olabilir...

Mini CNC için bütçem 5-6 belki 7 bin lira olabilir.

Daha önce çalışmadığım için biraz sıkıntılı olabileceğini tahmin edebiliyorum ilk etapta ama öğrenmeye hevesli birisi olarak malum düşe kalka öğreneceğimede eminim.

Artcam programı ile yeni taışmam rağmen yaklaşık 2-3 haftalık bir sürede epey ilerledim.

Şimdi sizden ricam bana masaüstü bir CNC önerimi yaparsanız çok sevinirim.

Çalışma alanı olarak 400*400 ve en fazla 550*450 olarak düşünüyorum...

Teşekkür ederim.

Nor : İstanbul Avrupa yakasında bir firma varsa veya servisi falan olursa çok daha güzel olur. Malum sanırım ilk etapta çok sıkıntı yaşayacağım.

Ayrıca Kurs veren bir firma veya şahıs varsa bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim
 
Selam kardeşim. Eğer gözün kesiyorsa, grabcad. com/library sitesinden hazır proje bulup kendin de yapabilirsin. Belirttiğin ebat ve iş için gerekli cnc çok uğraştırmaz ama dediğim gibi biraz elektronik biraz mekanik bilgisi, bir de sağlam bir proje varsa gerisi zaman meselesi. Hayırlı akşamlar.
 
Selam kardeşim. Eğer gözün kesiyorsa, grabcad. com/library sitesinden hazır proje bulup kendin de yapabilirsin. Belirttiğin ebat ve iş için gerekli cnc çok uğraştırmaz ama dediğim gibi biraz elektronik biraz mekanik bilgisi, bir de sağlam bir proje varsa gerisi zaman meselesi. Hayırlı akşamlar.


Hocam çok sağolasın... Siteyi biliyorum aklımda orasıda var... Ama üstün körü bakmıştım biraz daha inceleceğim... Yararlı olacaktır mutlaka...
Peki önerebileceğiniz bir makine varımdır bu segmentte?

Not : bu arada grabcad bayag br çetrefilli geldi bana ama çözeceğim hocam
 
Son düzenleme:
Buralardaki abiler alt destekli mil ve yarıklı rulman ikilisi ile cnc yapmaya karşı. Duyarlarsa kızabilirler ama eldeki bütçe de sizi biraz bu tarz projeye zorluyor. Bu ikili ile kısaca anlatmak gerekirse uzun süreli olmayabilir, verimli olmayabilir ve paranız çöp olabilir. Neyse detaylı anlatımlar forumda var, biraz araştırma yapmanız gerekiyor. Kişisel tavsiyem;

1) https://grabcad.com/library/cnc-router-40-60-1
2)https://grabcad.com/library/cnc-mini-6
3)https://grabcad.com/library/cnc-2540-mini-alu-10mm-1
4)https://grabcad.com/library/cnc-mini-3040-1
5)https://grabcad.com/library/minicnc-a3-1

Eğer bütçeyi ayarlayabilirseniz 1. seçenekteki makineyi tavsiye ederim. Kullanacağınız ray arabanın kalitesine ve makine temizliğine dikkat ettikçe uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.
 
arkadaş mdf veya pleksi işlerim demiş. bütçesini de göz önüne alırsak araba ve raya gerek yok, liner rulman ve alt destekli mil fazlasıyla iş görüyor. 2016'da yaptığım çelik konstrüksiyonlu 58x58 işleme alanı olan cnc'mde tüm eksenlerde 20'lik liner rulman ve alt destekli mil kullanmıştım ve o routeri 3 yıldır alüminyum,pleksi ve mdf işlemede kullanıyorum kesim hassasiyeti de uğraştığımız işler için fazlasıyla iyi. bu bütçeyle kendisi yapmak şartıyla liner rulmanlı iş görecek bir router toplayabilir.

liner rulmanı beğenmeyenler yaptıkları router'da v8 motor bloğu işliyor olmalılar.
 
Arkadaşlar çok teşekkür ederim bir makine aldım bugün ikinci el iyiye benziyor... Biraz bu işler anlamayan birisi olarak umarım başarılı olurum.. En kötü ihtimalle bununla işleri öğrenir daha sonra daha iyi bir makineye geçerim diye düşünüyorum...
Herkese teşekkür ederim şimdilik...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,954
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst