cnc plazmada sürücü karta gelen paraziti nasıl gideririm.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. sürücülerimi ben kendim yapmadım malesef ama sanırım yinede bahsettiğiniz gibi eksi ile teetik alıyor.
 
Sorunu çözdüm arkadaslar aslında tam çözdüm sayılmaz ama neden kaynaklandığını öğrendim en azından ac motora hız yükseltici takmıştım frekansını arttırrarak başarıyordum hızını arttırmayı o cihazı söktüm ve direk bağladım çözüldü sanırım frekans fazla olunca benim cnc tezgahımı etkiledi.
 
Selamün aleyküm. Size sormak istediğim bir husus var.

CNC ile ahşap kazırken Universal Gcode Sender programını kullanıyorum. Bazen kazıma yaparken program (UGS) çevrimdışı moduna geçiyor ve tekrar bağlanmama izin vermiyor. Ancak kartın (Makerbase DLC 32) elektrik bağlantısını kesip tekrar verince ve programı (UGS) baştan çalıştırdığımda çevrimiçi duruma geçiyor ama bu sefer kazıma işlemim yarım kaldığı için koordinatları kaybediyorum ve çalışmam çöp oluyor.

Daha önce Arduino ve CNC Shield kartı ile ESTLCam programını kullanıyordum onda da aynı sorun oluyordu. Sırf bu sebeple kartı değiştirdim ama yine aynı sorun oluyor.

Belki elektrik parazitinden kaynaklanıyordur diye limit switchleri ve z probu bile karttan söktüm ama sorunum hala devam ediyor.
Bazen hiç sorunsuz işi bitiriyor bazen de çalışmanın herhangi bir yerinde offline moda geçiyor.

Yaptığım denemelerde spindle motora elektrik vermediğim ve CNC yi boşta iş yaptırdığım zaman hiçbir sorun olmadan g-code dosyasını bitiriyor fakat spindle motora elektrik verdiğimde yolladığım 10 g-code dosyasının 1 veya 2 sini sorunsuz bitiriyor. Yani spindle motor çalışırken Universal Gcode Sender programı sürekli çalışmanın herhangi bir yerinde offline moda geçiyor. Spindle motorumu harici olarak çalıştırıyorum ve 48 voltluk LED trafo ile güç alıp 50 volta kadar destekleyen pwm DC motor hız kontrol cihazı ile devrini ayarlıyorum.

Bu sorunumu nasıl çözmemi önerirsiniz.

Spindle Motor: 500w
Kart: MKS DLC 32
Motorlar: Nema 17
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,661
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst