cnc işleme alanı büyüklüğü

geranimoo

Üye
Katılım
26 Nis 2012
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
48
Arkadaşlar, işleme alanı ile ilgili bir sorum olacak yorumlarınızı bekliyorum. Ev tipi bir makina yapmaya çalışağım, ancak üreteceğim malzemenin boyu büyük olunca mecburen daha fikir olarak büyük işleme alanı olan makinaya doğru gidiyorum ki bu sefer yaptığım iş hobi işini aşıyor bence mesela ekte gönderdiğim resimdeki maket uçak gövde boy uzunluğu 110 cm olsun işleme alanımızın boy uzunluğu 55 cm olsa bu parçayı 2 defada küçük tezgakta işleyerek elde edebilirmiyim ?
 

Ekli dosyalar

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    58.2 KB · Görüntüleme: 40
Merhaba,
110cm işleme için 55cm yerine 65-70cm bir uzunluk işinizi rahatça görebilir. Ancak ikinci bağlamada parça bağlamayı ve sıfırlamayı doğru yapmanız gerekecektir. Parça üzerine fazla delik koyabiliyorsanız, eksenleme ve sıfırlama için, iki tane pim deliğiyle işinizi çözebilirsiniz.
Iyi çalışmalar


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bu parçadan kaç tane yapacaksınız, seri üretim gibi sanmıyorum dolayısıyla bir iki parça için cnc yapmanız bence gereksiz masraf. Bu işi kalıbı ısıtıcı tel ile çıkarabileceğiniz i sanıyorum hem aynı şekilde kanatları da yapabilirsiniz nette gördüğüm örnekler var.
 
Bu parçadan kaç tane yapacaksınız, seri üretim gibi sanmıyorum dolayısıyla bir iki parça için cnc yapmanız bence gereksiz masraf. Bu işi kalıbı ısıtıcı tel ile çıkarabileceğiniz i sanıyorum hem aynı şekilde kanatları da yapabilirsiniz nette gördüğüm örnekler var.

merhabalar cvp için teşekkürler seri üretim tabi ki yapılmayacak zaten örnek olsun diye verdim, hobi yapalım derken işin ucu kaçıyor şunu da yaparım bunu da yaparım ileride derken işleme alanı gittikçe büyüttüm kafamda genelde ahşapla uğraşacağım zaten hız pek önemli değil makine orta hızda olsa olur. Esasen çözmeye çalıştığım olay şu ; örneğin ahşap bir kılıç yapmak istedim süs eşyası olarak 140 cm boyunda iki taraflı, işleme alanı 70 cm olan cnc ile parçada yapabilirmiyim yoksa direkt olarak işleme alanı 140 cm olan bir cnc de mi yapmam lazım. Birde step motorlarını işleme alanına göre nasıl hesap
 
Eğer bir ürünü 2 parcada yapıp daha sonra birleştirme imkanınız varsa ve yapıştırma yada diğer tekniklerle tek bir parça elde edebiliyorsanız CNC de 2 parca yapabilirsiniz.
 
muhterem, iki ucu mis kokulu değnek bu iş.uzun eksen istediğinde maliyetler katlanır.kısa eksende büyük parçalar için montaj gerektirir.yapacağın işleri parça parça yapıp sonradan montajlama durumun oluyorsa bence ufak cncden başlaman faydana.tecrübeni atmış olursun ileride ihtiyaç duyarsan bu tecrübelerinle daha büyük cnc router yaparsın derim.

alüminyum ve demir işleme hariç,maximum 1metre ve altı 1605 vidalı mili 2,2 nm step motor ile rahatlıkla çevirebilirsin.1metre ve üstü yine 1605 vidalı mil için 4,5nm step motor kullanman faydana.mesela 3 eksen 1 metre ve altı olduğunda 3 adet 2,2nm step motor ile sürücülere ihtiyaç duymadan 1 adet üç eksen TB6560 kart kullanabilirsin.Ama eksenlerden biri 1 metrenin üzerine çıktığında step motoru büyütmen gerektiğinden her motora ayrı ayrı sürücü ve bir adet 3-4-5 eksen kontrol kartı kullanma durumun ortaya çıkıyor.buda maliyeti artırır.daha binlerce versiyonu yazabilirim.çünkü çok bilinmeyenli bir denklem bu iş.çok fazla etken değişken var.

senin ilk karar vermen gereken şey işleyeceğin malzeme.ikincisi boyutlar.bütün sistem bu ikisine göre şekillenir.amatör çalışmalar için her zaman küçükten başlamak iyidir.karar verdikten sonra nette şahin rulmanı arat yardımcı olurlar sana.sahibi makine mühendisi ve bilgilerini esirgemiyorlar.hatta montajda kafana takılan birşey olduğunda telefonla bile işin başında yardım alabilirsin.fiyatlarda gayet hesaplı.

şimdiden kolaylıklar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,246
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Geri
Üst