CNC 3018 Router - PCB Uç Takımı

@daredevil1453 ve @koçlu tebrik ederim sonuçlar güzel fakat sonuç almak uzun sürmüyor mu? Çözeltiyle basmak daha hızlı olmaz mı ya da lazere geçmediniz mi :)?

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/ekonomik-mini-lazer-cnc.104618/page-2#post-658232
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/cnc-konusunda-bazı-sorularım-var-yardımcı-olurmusunuz.107399/ (bunda sizin de katkılarınız var Sn. @koçlu )
Selam sayın yöneticim :) ,

evet videolardaki pcb ler hızlı yapılmış görünüyor ama ilkinde sanırım fiber lazer ile yapıyor, ikincisinde de co2 lazer ile yapıyor. Ben evde kendi yaptığım router ile boş vakitlerimde devre üretmeye çalışıyorum. Fiber lazer pahalı. Co2 lazer de evde pek sağlıklı olmaz. Gerekli havalandırma sağlanmalı. Bizim yaptığımızla onlarınki arasında pek zaman farkı yok aslında. İnsanın eli bir yerden sonra alışıyor ve fazla zaman almıyor. Büyüklüğüyle orantılı olarak devreyi çizmesi ve deliklerini delmesi toplamda 25-30 dk alıyor. Zamanında 32 ledli karaşimşek devresi yapmıştım. Sadece deliklerini delmem iki saatimi almıştı. Bir ara cnc ile yapıp inşaAllah burada paylaşmayı düşünüyorum. Bakalım ne kadar sürecek ama yaparken izlemesi çok zevkli :)

Hayırlı akşamlar.
 
61023


burda kullandığım uç 20 derece ucu 0.1mm olan uç.
Ve görüldüğü gibi birbirine 0.1 , 0.2 mm boşluk olan yolları birbirine katıyor.
z cut değeri yüzeyden içeri 0.05mm olmasına rağmen.
bende diyorum ki ucu ve açısı en az ucu alayım ki, ince yollarda daha başarılı sonuç versin.
Yanlış mı düşünüyorum?
 
yüzeyden içeri 0.05mm
Bazı yerlerde çok daha fazla dalmış.Kartı çok düzgün oturtun.Oturtacağınız yüzeyden önce talaş alın tezgahın yüzeyine paralel duruma gelsin.Sonrada kartı japon yapıştırıcı ile itinalı bir şekilde yapıştırın.Resimde görünen çapaklar düzgün bir kesme olmadığını gösteriyor.
 
Selam kardeşim. Hızı biraz düşürüp dener misiniz? Bir de otomatik seviye belirleme yaptırabilirsen çok daha kaliteli sonuç alırsınız. Linki ekliyorum.

 
yorumlar için teşekkürler herkese kafamdaki tüm soru işaretlerini hallettim
 
selamlar, konuyu hortlatmak zamanı geldi :)

çift taraflı pcb kazırken pcbyi hiza deliklerine sabitlemek için ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz?
 
Sabitleme pimleri koyun 4 yada 6 adet
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst