Buat Kanalından Ethernet Kablosu Götürmek

100mb hız için 4'lü kablo yeterli. 8'li kalın ve sert olur. Mümkünse çok telli 4"lü kablo bulun. Kılavuzsuz zor olur. Genelde en ince boru kullanıldığı için.
Ben 20m çektim ama arada 1 buat vardı. Bir de ince tlf kablosu vardı. Ona bağlayıp çektim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ben 20m yapmıştım önceden tecrübem yoktu kan ve ter içinde yapabilmiştim. Evin girişine gelen ana buattan 3 metre uzağında prize sağlayıcı şirketin kablosu geliyor ve modem bağlı. Bendeki zorluk modemden başlayıp modeme gelen kablonun yanından geri gidip ana buata dönmekti. Oradan da evin her odasına giden anten koblosuna bağlayıp istediğim odaya götürdüm. 8 tel hazır uçlu kablo almıştım tabi yaparken bir tarafını kestim öyle gönderdim. 4 tel çalıştığını bilmiyordum. Bu arada yine çok bilgili değildim benimki esnek olan kablodan yani içindeki 8 telin her biri de çok damarlı diğer ustalar daha iyi bilir ama buattan geçiş için daha uygun sanırım. Tek kötülüğü ucunu ulaştırdığım odada konnektörü ucuna bağlamak zor oldu kablo ayrıldığı için. Tek damarlı olsa konnektör çok pratik sıralayıp kapağı ile sıkıştırıyorsunuz. Cımbızla itinayla tek bir tel bile diğerine değmeden sıralamak gerekti. Ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama ilk üç metrede prizden ana buata gitmek bende baya zor oldu bir köşe dönüyordu sanırım ve kılavuz da zor geçti kalanı zaten anten kablosu kılavuzluk yaptı. Kılavuzluk edecek bir kablo yoksa bir kılavuz kablosu almanız mecburi. Hat kıvrıldıkça iş zorlaşıyor.
 
Dubleks daire için mevcud diafondan paralel hat çekeceğim üst kata. Elektrik buatlarinin yanından çeksem parazit yapar mı. Dışardan çekmek hem görüntü kirliliği hem de matkapla delinecek yerler olduğundan böyle yapmak olur mu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,744
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst