Bu ups ne yapmali

hikmet10

Üye
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
158
Puanları
1
Yaş
39
Konum
İstanbul
10 senedir normal şekilde çalışan 3 Kva bir upsmiz vardı. 6 saat elektrik kesintisinden sonra arızalandı. Bu ups 1 bilgisayarı ve 15 taneye yakın data kartıları besliyor . Bu UPS arıza yaptı. UPS aküsünü değiştirdik gerekli sarjı yaparak devreye bağlamay çalıştık. UPS bulunduğu yerede iki adet elektrik beslemesi var. Biri normal Şebeke diğeride Bilgi işlemden gelen UPS hattı. 3 KVA UPS bilgi işlemden gelen UPS hatı ile bağlı idi. UPS aynı şekilde bilgi işlemden gelen ups hattına bağladığımızda arızaya geciyordu. 3 KVA UPS şebeke hattına bağlayınca normal çalışıyor. Defalarca denedim ben bu 3 KVA UPS anlamadım. Şimdi şebekeye hattında bağlı şekilde çalışıyor. Gelen UPS ile Şebeke hattın yükte, yüksüz olarak voltajını, akımını ve frekansını ölçtüm herşey normal gözüküyor. Beni sormak istediğim ise UPS hatı ile başka bir UPS bağladığımızda problem olmaması gerektiği sizce ne olabilir.
 
bizde merkezi ups var.Ayrıca bilgi işleme bir ups koydum ve merkezi upsten besledim.Bir sorunla karşılaşmadım.Eğer ups inizde arıza ile ilgili bir ikon veya bir bilgi varsa,onu paylaşırsanız belki bir fikir yürüten çıkabilir.
 
Bildiğimkadarı ile o yere başka bir UPS takınca çalışıyor. Ben frekanstan yada yükte iken geril dalgalanmasından şüphelendim. Aklıma bir türlü yatmadı. Değerler gayet normal .
 
Abi arıza ne onu yazmamışsınız.Ne diyor ki ups arızasında.bu arada markası nedir?
Gelen beslemeye osiloskopla bakın diyeceğim de.Eğer o ups te sorun varsa(beslemeyi yapan ups te) bilgi işlemdeki makinalar çalışmazdı diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,754
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst