bu motorun yönünü değiştirebilirmiyim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan inecik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

inecik

Üye
Değerli arkadaşlar daha önce kuyudan su çekmek için bu motoru kullanırdık ben onu basit bir tornam var ona takmak istiyorum ve dönüş yönünü değiştirebilirmiyim, başlatma kondansatörü var, içinden 6 adet uç çıkıyor umarım yardımcı olursunuz.

Ekli dosyalar

• IMG_5851.webp
    IMG_5851.webp
    160 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_5846.webp
    IMG_5846.webp
    171.4 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_5850.webp
    IMG_5850.webp
    128 KB · Görüntüleme: 53
siyah kabloları karşılıklı yer değiştirip deneyin.

Değerli arkadaşlar daha önce kuyudan su çekmek için bu motoru kullanırdık ben onu basit bir tornam var ona takmak istiyorum ve dönüş yönünü değiştirebilirmiyim, başlatma kondansatörü var, içinden 6 adet uç çıkıyor umarım yardımcı olursunuz.

şimdi üzerinden bi daha geçtim motorun bağlantısı sıkıntılı gözüküyor. herhangi bi şey yapmadan hikayesini dinleyelim istersen?

Motorun voltajları da standart değil. Yani ülkemizdeki standart değil. Motor sanki 3 fazlı. Gördüğüm kadarıyla 3 sargı var.

bir fazlı kondansator yol vermeli bi motor.
çalışma frekansı 60hz.
sargı kablosu zannedilenler muhtemelen santrifuj anahtardan geliyor.
bağlantı da sıkıntılı. o yüzden motorun hikayesini dinlemek istedim fakat anlaşılan konu sahibi umursamıyor.
ben niye umursayayım ki!
allah kolaylık versin.

bir fazlı kondansator yol vermeli bi motor.
çalışma frekansı 60hz.
sargı kablosu zannedilenler muhtemelen santrifuj anahtardan geliyor.
bağlantı da sıkıntılı. o yüzden motorun hikayesini dinlemek istedim fakat anlaşılan konu sahibi umursamıyor.
ben niye umursayayım ki!
allah kolaylık versin.
beyefendi sitem etmişsiniz ama doğrusu umursamadığımdan değil , başka cevaplar olurmu diye beklemede idim. hikayesini soruyorsunuz, ben amatörce hobi olarak birşeyler yapmaya çalışan biriyim, temel bilgilere vakıfım avometre kullanabilirim dolayısıyla bu forumdan yardım almaya çalışıyorum. motor yukarıda belirttiğim gibi kuyudan su çekmek için kullanılıyordu, benim bildiğim bütün hikaye bu.ilk cevabınızdaki gibi siyah kabloları yer değiştirip çalıştırdım fakat yanık kokusu alınca fişten çektim.yeni farkettim klemens kutusu içine elle aşağıdaki şema çizilmiş.

yüklemeye çalışıyorum

Kırmızı siyah ve beyaz kablolar 3 ayrı sargı ve sargılar yıldız bağlı görünüyor. 3 fazlı motor kapasitörle monofaze olarak çalıştırılmış.

Ben bağlantıdan bunu anladım.

Kondansatörün bir ucunu ayırıp bu 3 renkli kabloların omajlarını ve renkler arası omaj varmı kontrol edebilir misiniz? Kaç ohm buraya yazın.

Kırmızı siyah ve beyaz kablolar 3 ayrı sargı ve sargılar yıldız bağlı görünüyor. 3 fazlı motor kapasitörle monofaze olarak çalıştırılmış.

Ben bağlantıdan bunu anladım.

Kondansatörün bir ucunu ayırıp bu 3 renkli kabloların omajlarını ve renkler arası omaj varmı kontrol edebilir misiniz? Kaç ohm buraya yazın.
beyefendi akşam inşallah ölçerim

Eğer bağlantılar daha önce çalıştığı şekilde duruyorsa,
denemek için değiştirmediysemiz,
yön değiştirmak için, alttaki gibi kondansatörün sadece 1 ucunun yeri değişecek.

Resim eklenemiyor, sistem düzelince eklerim

Veya IMG_5850 resminize göre:
Sol orta ve alt, iki beyaz kablo kondansatör kablosu ise,

Sol alttaki bağlantıyı çıkarıp, sol üste bağlayın. orta klemens bağlantısı değişmeyecek.

Kolay gelsin

Three_Phase_Single3.webp

Son düzenleme:
beyefendi sitem etmişsiniz ama doğrusu umursamadığımdan değil , başka cevaplar olurmu diye beklemede idim. hikayesini soruyorsunuz, ben amatörce hobi olarak birşeyler yapmaya çalışan biriyim, temel bilgilere vakıfım avometre kullanabilirim dolayısıyla bu forumdan yardım almaya çalışıyorum. motor yukarıda belirttiğim gibi kuyudan su çekmek için kullanılıyordu, benim bildiğim bütün hikaye bu.ilk cevabınızdaki gibi siyah kabloları yer değiştirip çalıştırdım fakat yanık kokusu alınca fişten çektim.yeni farkettim klemens kutusu içine elle aşağıdaki şema çizilmiş.

motorunuz monofaze fakat sarımla trifazeye çevrilmişse linkteki resimde oklarla belirttiğim gibi beyaz ile kahverengi kablo yer değişecek.

motor klemensi tarifiyle de bağlantıyı netleştirelim; U1 klemensindeki kahverengi kabloyu V1 klemensine, V1 klemensindeki beyaz kabloyu da U1 klemensine bağlayacaksınız.

1b7yml9.webp

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,237
Son üye
ilhnn

Yeni konular

Geri