Bu konu hakkında bilginiz var mı...? (Solar Enerji sis.)

Ertek68

Profesyonel Üye
Katılım
16 Ağu 2007
Mesajlar
1,731
Puanları
281
Yaş
52
Arkadaşlar;
Resimde Güneş enerjisinden gelen enerji ile Şebeke paralel olarak bağlanıp eve enerji sağlamaktadır. Ve söylendiğine göre alıcılar Güneş panellerinin üretimi ihtiyacı karşıladıkça akımı o taraftan çeker eğer üretim yetersiz kalırsa eksik kalan kısmını Şehir şebekesinden tamamlar.
Benim burada anlamadığım. Hem güneş panelinden (invertörden) hemde şehir şebekesinden elektrik gelirken nasıl oluyorda alıcılar önceliği güneş enerji sitemine veriyor.
 

Ekli dosyalar

  • images.jpg
    images.jpg
    23 KB · Görüntüleme: 34
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Asıl bağlantı böyle değil. Sakın yanılıp bu şekilde bağlamayın.

Doğru olan şebeke voltajı invertere girecek. İnverter üreteceği sinüs voltajı şebeke voltajını örnekleyerek üretecek. Üretilen güneş enerjisini dönüştürüp evinizi besleyecek. Ne zaman güneş gitti o zaman inverter kapanacak ve şebekeyi sisteme verecek. Güneş ne zaman geldi üretim başladı devreye alacak.

Sakın siz dikkatli olun böyle bir sistemde şebekeyi bu şekilde bağlamayın. Bu temsili bir bağlantı şeklidir.
 
Alakanız için teşekkürler Serkan Bey..
Arkadaşlarımın kurdukları bir tesiste bu şekilde bir bağlantı yapmışlar (Henüz çalışmıyor). Ve bana tuhaf geldi ama; Ürün tedarik ettikleri yer bu şekilde bağlanmasını söylemiş.
Onların çalışma teorisi şu şekilde;
Örneğin; 15 kW lık bir alıcımız var.
Güneş tarafında yeterli güç (15 kW) üretiliyorsa tamamını oradan kullanacak.
Güneş tarafında üretim azalıdığında (mesela 9 kW) geriye kalan kısmını (6 kW) şebekeden tamamlayacak.
Güneş hiç yoksa tamamını şebekeden alacak.
Benim burada anlamadığım. Burada hangi mantıkla öncelik güneş panelinin ürettiğinde oluyor.
 
inverter ile şebeke frekans senkronizasyonu nasıl sağlanıyor acaba? frekanslardaki en küçük kayma kötü sonuçlanabilir. takılan inverterin marka model bilgilerini verebilir misiniz? Özelliklerini merak ettim. belki internetten bilgi edinebiliriz.

kolay gelsin.
 
İnvertörün markasu REFUsol, modeli 808R020 - 020K HW00
Ayrıca bu invertör hakında bilgsi olan varsa PLC ile bir şekilde haberleştirerek çıkış gücünü anlık olarak kontrol etmek mümkünmüdür...?
 
Güneş panelli bahçe aydınlatması üzerinden örnek vereyim; güneş varken şarj eder (aküsüz direk yüke veren sistem de var) güneş gidince de (panelden gelen voltaj düşük olduğundn) pilden (şebekeden) led beslenir. 9 ordan 6 burdan bence satış taktiği ev tesisatı bildiğiniz gibi 2 kablo üzerinden gerçekleşiyor, bir kablo üzerinden %60 A'dan %40 Bden almak imkansız :) tabi banyo mutfak güneşten diğer kısımlar şebekeden...
Mümkün olsa neden jeneratörle şebeke tesisatını ayıralım ;)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst