Güneş/Rüzgar enerjisi hakkında bilgi alışverişine ihtiyacım var

Katılım
15 Ağu 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar
Uzun zamandır planladığım proje hakkında sizin değerli görüşlerinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var.

Benim isteğim Rüzgar ve Güneş enerjisini hangisi daha baskın ise onu kullanabileceğim sistem yapımı.
Şöyle söyleyeyim mesela rüzgarlı bi havada sistem otomatik devreye girerek rüzgar enerjisinden elektrik elde etmek ve daha sonra rüzgar durup havada güneş açtığı zaman güneş enerjisinden elektrik elde etmek.

Yani anlatmak istediğim hangisi baskın ise onu devreye almaktır.

Terimlerin açıklamaları şu şekildedir.

RÜZGAR ENREJİSİ : RÜZGARDAN ELDE EDİLEN ENERJİYİ ENEKTRİK ENERJİSİNE ÇEVİRECEK

GÜNEŞ ENERJİSİ : GÜNEŞTEN ELDE EDİLEN ENERJİYİ ENEKTRİK ENERJİSİNE ÇEVİRECEK

Şebeke GERİLİMİ : BİLİDİGİ ÜZERE ŞEHİR ELEKTRİGİ.

1. KONTR. ÜNİTESİ : RÜZGARDAN VE GÜNEŞTEN ELDE EDİLEN ENERJİYİ ÖLÇÜP REGÜLATÖRE İLETMEK (Örnek: Atıyorum rüzgardan 4v elektrik geldi güneşten de 10v ikisi arasında değerlendirme yapıp o şekilde yüksek olan enerjiyi iletmek eğer bu olmaz ise 2. Örnek gene aynı şekilde rüzgardan 4v elektrik geldi güneşten de 10v bu kez güneş enerjisi 5v geçmedikçe sürekli olarak rüzgar enerjisini anahtarlama etmesi.)

REĞÜLATÖR : ENERJİYİ REGÜLE EDEREK AKÜLERİ DOLDURMAK

AKÜ GURUBU : ENERJİNİN DEPOLANACAGI GRUP

AKÜ DURUM KONTR. : AKÜLERDEKİ ENERJİYİ ÖLCÜP ATIYORUM %10 ALTINA DÜŞTÜĞÜNDE ENERJİYİ KESİP İNVERTERE İLETMEMEK VE ATIYORUM %80 GEÇTİGİNDE TEKRAR İLETİMİ SAĞLAMAK.

İNVERTER : AKÜLERDEKİ ENERJİYİ ŞEHİR ŞEBEKESİ YANİ 220V ÇIKARTMAYI SAĞLAMAK.

2. KONTROLR. ÜNİTESİ : DİGERİNDE OLDUĞU GİBİ İNVERTER’DEN GELEN ENERJİYİ İLETİP ŞEHİR ŞEBEKESİNİ KESMEK AKSİ DURUMDA İNVERTERDEN ENERJİ GELMEDİGİNDE ŞEHİR ŞEBEKESİNİ DEVREYE SOKMAK.

Aşağıdaki kaba taslak sisteme göz atıldığında biraz daha açıklayıcı olacaktır.


O DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZE İHTİYACIM VARDIM
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.




ENERJİ.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba.Rüzgar ve güneşin birlikte kullanılmaya çok uygun olduğu yerlerde bu sözünü ettiğiniz proje zaten kombine bir sistem olarak eskiden beri düşünülüp de kullanılan ve uygulaması yapılan bir projedir.Bu şekliyle de uygulanan veya hazır planlaması buna göre yapılan hazır proje örneklerini araştırma durumunuz hiç oldu mu? Kolay gelsin.
 
öncelikler yorumunuz için teşekkürler.
Ben yaklaşık olarak 2 aydır bu proje üzerinde çalışmaktayım fakat iki enerjinin de bir yerde kullanılan hiçbir proje bulamadım. Onu bırak yapanı da görmedim. saten onun için de böyle bir şeyi yapmaya üstlendim.
 
bu projeyi şehir şebekesi olan yerde kimse yapmaz çünkü bu projenin yaklaşık maliyeti 25000.tl civarında üstelik verimi düşük kayıplar çok fazla bu nedenle ekomonik değil.
ancak elektrik olmayan yerlerde uygulama olarak düşünülebilir.
forum da sayın şef üyemizin buna benzer uygulama örnekleri var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst