Termodinamik yasalarını ispatlayalım

Hangisi doğru?


  • Kullanılan toplam oy
    11
yavuzbatyir kardeşim son yazımı baltaladın arkadaşlardan cevap bekliyorum bu konuda neyse sakın bu yazıma cevap yazma. Ben sana özel mesajla Muammer Yıldız'ın motorunu anlatacağım. Bir kaç gün içinde yazarım. Şimdi uyumam lazım.

Muammer YILDIZ'ın jeneratörlerini satın alabileceğinizi bilmiyor muydunuz?
Buradan ürünler sayfasından bu arkadaşımızın ürünlerini inceleyip irtibat kurup satın alabilirsiniz. Size kaç KW'lık bir sistem gerekli?...

Mühendis arkadaşlar çarpılırız diye alamıyorlar ondan etrafta görememeniz çok normal.

http://hmsbturk.com/tr/
Sizcede 10 kw bir cihaz icin 300,000 tl pahali deyilmi kaba Bi hesapla 15 yillik elektrik faturama denk geliyor cihaza 20 yil omur biciyolar duzenli ve ucreti karsilinginda bakim yaptirdigimiz takdirde sorum su bunun neresinde freeee enerjiiii yanlis anlamayin ben freeeee enerji karsiti deyilim yapimistir veya uzerinde calisiliyordur diyelim yapildi niye almak icin bu kadar pahali insanliga ve cevreye faydasi olacak bu cihazi yuksek fiyata satarak rant saglamak niye bugun enerji icin petrol icin insanlar oluyor biliyomusunuz
 
Son düzenleme:
Bu linkteki pendulum testini inceledim. Sarkaç ağırlığının bloke edildiği duruma göre , sarkaç bloke edilmediği zaman daha fazla mesafe katettiği iddia ediliyor.Oysaki blokeli durumda Sarkaç ağırlığına anlık ( çarpma sonucu )bir kuvvet uygulanırken blokesiz durumda ise çarpmadan sonra bir müddet daha (itme kuvveti diyelim buna)kuvvet uygulanıyor. Dolayısıyla verilen enerji eşit değil .Bir şey ispatlamaz
 
Neyi ıspatlamaya çalıştığını anlamış değilim, bilimsel hiç bir tarafı yok, aletlere gerek yok ve seçilen müzik yanlış :D.
 
Bu linkteki pendulum testini inceledim. Sarkaç ağırlığının bloke edildiği duruma göre , sarkaç bloke edilmediği zaman daha fazla mesafe katettiği iddia ediliyor.Oysaki blokeli durumda Sarkaç ağırlığına anlık ( çarpma sonucu )bir kuvvet uygulanırken blokesiz durumda ise çarpmadan sonra bir müddet daha (itme kuvveti diyelim buna)kuvvet uygulanıyor. Dolayısıyla verilen enerji eşit değil .Bir şey ispatlamaz

Haklısınız bu video öncelikle sizin bu soruları sormanız için hazırlandı. Bu soruya cevaplar arıyorsanız cevabı bu videoda…



Haklısınız evet pahalı ancak bunun muhatabı ben değilim. Belki de elinde kontrol kalemi ile bekleyenlere bedava dağıtılıyordur. Siz yeter ki önyargılarınıza yenik düşmeden konuya daha ılımlı yaklaşın.

İndirim var! “Büyük erke 1, küçük erke 0 TL” – İşte size türk zekası ve konuya olan yaklaşıma bir örnek :)


Konuyla ilgili başka bir yayıncılık örneği daha ;)


Magnet kullanarak bir dönergeç yapmakta mümkün. Siz bir magnet motor yapmanın çok zor olduğunu mu sanıyorsunuz? Mıknatıslarla oluşturacağınız düzeneğinizde tüm olasılıkları denediniz mi? Deneyin bunu başaracaksınız.


Bu videonun fake olduğunu mu düşünüyorsunuz?


Tek söyleyebileceğin bu mu? Kel alaka ;) Bülbülü altın kafese koymuşlar yine vatanım demiş. Sen ne diyorsun bu konuda?

arkaplan arkadaşımızın eşekli imzasına cevap olarak ;)


(Yöneticiye Not: Ben ayhanarican ‘im ancak yeni bir üyelik oluşturmadım. Bu konuda bir yazı hazırlamaya karar verince facebook ile sisteme giriş yapmıştım. Yasaklandıktan sonra üyeliğimi ve şifresini hatırladım. Yavuzbatyir arkadaşımızın da söylediği gibi konu çok önemli petrol için insanlar birbirini öldürüyor. Bu üyeliğimi kullanmıyorum. Kimseye hakaret etmedim. Karikatürleri ve şarkıları biraz gülüp eğlenelim diye ekliyorum. Ayrıca bunlar konuyla alakasız da değiller.)

Ofsayt Osman döktürüyor. Buda mı gol değil?


Şimdi Heja Xir Gökdeniz arkadaşımızın söylediği “Hoşaf” şarkısının ilgili nakaratını bir daha dinleyin. Konuyla çok alakalı olduğunu görürsünüz.

“Eğer dersen bana gitmez benim hoşa
Durmuyor bir türlü hastası
Bu işi yapman için ayaklarının basması gerek yere
Kalk ayağa ve emekleme
Her gelene evet deme...
(Evet yoksa hiç bi' anlamı kalmaz)“



Şimdi konuya en uygun şarkı için burada bir yer ayırtıyorum. Daha sonra ekleyeceğim.
 
merhabalar.

termodinamik yasaları ampirik yasalardır. aksi ispatlanıncaya kadar doğru kabul edilirler.

böyle yazınca komik duruyor, kabul edilmek falan.

bir de termodinamiğin girişi bakkal hesabıdır deyim yerindeyse hesaplamalarınızı sürekli girdi = çıktı üzerine yaparsınız, çeşitli deneyler sonucu oluşturulan güncel tablolardan çeşitli değerler okursunuz bu değerler belirli bir kütleye sahip bir maddenin ihtiva ettiği enerjiler hakkında bilgi veren tablolardır. öncelikle çeşitli gerçekçi olduğu düşünülen kabuller yapılır ve hesaplamaların tersinir olup olmadığına göre -ki gerçekte makineler tersinemezdir- işlemlerinizi yaparsınız. bu kısımlar bakkal hesabıdır.

bir john ahmet makinesinde kullandığınız bir rulman giren enerjinin bir miktarının formunu değiştirip ortaya ısı çıkaracaktır, bu kayıptır. yani %1 dahi olsa şu an işe başladığınız enerjinin %1'ini kaybettiniz bu bir rulman için geçerliydi ve bu durum zamana bağlıdır yani sürekli bir şekilde hatta logaritmik olarak bir enerji kaybınız söz konusu, ısı ortaya çıkmaya başladığında da daha düşük enerji seviyesine doğru yol alacaktır ve adyabatik bir sistem tasarlamadıysanız -günümüz materyalleri ile bu imkansıza yakın/yada bütçeleri ile- ki tasarlayamayacaksınız ve sistemi kojenere bir hale getirmezseniz -ki ne boyutta bir makineden bahsettiğinizi dahi bilmiyorum ama yaparsanız kojenerasyon sisteminin de kayıpları olacak- o ısı enerjisi ısıl denge oluşana kadar bir yerlere kayıp olarak gitmeye devam edecektir, rulmanı soğutursanız burada bir enerji kullanmanız gerekli ve bu da bir kayıptır ve siz kayıplardan hiç bahsetmemişsiniz.

demem o ki örneğin, newton yasaları belirli boyutlarda size doğru yaklaşımları yapabilme imkanı verir ve çalışırlar, atomal boyuta inmediğiniz sürece çalışmaya devam ederler.

termodinamik yasaları da bu şekildedir, şu an satın alacağınız bir çok malzeme (ürün, yarı ürün,ham ürün) bu yasalara göre test edilip kayıp değerleri, çalışma şartları belirlenirken siz bu materyalleri kullanıp termodinamik yasalarını yıkacaksanız, buyrun yıkın.

tarafsız ve akredite bir test kuruluşuna cihazınızı götürün test ettirin, sonuçları yayınlayın. bakın patent alın demiyorum, herhangi bir ürün-makine için patent alınabilir patent bir referans değil, fikir hakkı korumasıdır. patent aldınız diye de termodinamik yasalarının incileri dökülmez.
sonuçta yıkmış olduğunuz termodinamik yasası gereğince ortaya çıkarmış olduğunuz makine; 1. yasaya aykırı makine, 2. yasaya aykırı makine vs. olarak tanımlanacak ya da sonsuz sayıda john ahmet makinelerinden birini de siz üretmiş olacaksınız.

bir de soru mantıksız,
x ve y'yi tanımlayışınız ve anlatımınız ile birbirlerine bağımlı değişkenler haline getiriyorsunuz ve bu durumda yoruma açık bir soru ortaya çıkıyor ki gerçek söz konusu olduğunda yoruma açık sonuçlar varsayım olur sonuç sayılmaz.

giren enerji, çıkan enerji demişsiniz, ne kadarlık bir enerjiden bahsediliyor? ne kadarlık bir enerji elde edilmek isteniyor? verim kavramını hiç duydunuz mu?

yerçekimini bir enerji formu olarak ele alırsanız, bir enerji formunu başka bir enerji formuna çeviriyorsanız bedava enerji tam olarak bunun neresinde?

yoktan var etmediniz o açıdan söylüyorum eğer yoktan var etmediyseniz ve buradan enerji ürettimini bedava olarak görüyorsanız o halde nehirde akan suyun hareketini elektriğe çeviren barajlarda bedava elektrik üretiyor diyebilir miyiz? ilk yatırım maliyeti yüksek olabilir ama bedava enerji üretimi konusunda baraj fena fikir değil o zaman. örnekleri çoğaltmıyorum bunun rüzgarı var, nükleeri var var oğlu var.

"manyetizma ve nano teknoloji ile üretilmiş neredeyse sürtünmesiz rulman" kataloğunuz var mı?

neredeyse sürtünmesiz rulmanların çalışma koşulları nedir? vakum odası konusunda ciddiyseniz yardımcı olabilirim, ihalar için hipobarik ve hiperbarik oda tasarımları, üretimi ve satışı yapıyoruz (ucuz değiller) ve vakum sırasında kullanılan enerji sizin yine bir başka kayıp kaleminiz?

rakam yok tartışalım diyorsunuz? işimiz bilim felsefesi değil, mühendislik.
hesaplama yapacaksanız belirli kabulleri mantık çerçevesinde ele almak gerek. atar tutar yanı yok, insanların zekalarını yorumlama cüreti göstermeniz de hoş değil. bu işi bilimsel olarak yapan klinik psikologlar var insanlar gerekli bilgiyi onlardan alabilirler diye düşünüyorum.

siz bence makineyi yapın, hesaplamalarını size yapabilirim, sonra gider bir de test kuruluşundan gerekli testleri talep edersiniz sonuçları görürsünüz.

giren enerji kaleminin nereden/ne kadara/nasıl karşılandığı ile termodinamik yasaları ilgilenmez, bu enerji verimliliğinin konusudur.

istediğiniz değişkenleri göz önüne alıp istemediğiniz değişkenleri görmezden gelerek yaptığınız çıkarımlar, çıkarımdır. bilimsel atar tutar bir yanı yoktur.

iyi günler.
 
bir de soru mantıksız,
x ve y'yi tanımlayışınız ve anlatımınız ile birbirlerine bağımlı değişkenler haline getiriyorsunuz ve bu durumda yoruma açık bir soru ortaya çıkıyor ki gerçek söz konusu olduğunda yoruma açık sonuçlar varsayım olur sonuç sayılmaz.

Merhabalar, yüzeysel ve bir o kadar seviyesiz bazı arkadaşların yorumlarından sonra konudan soğuduğum için cevap veremedim.

Sizi anlıyorum. Termodinamik dersinden en yüksek puanı alan bir arkadaşın bakış açısından değerlendirildiğinde üzerine düşünülecek ve şüphe uyandıracak bir konu yokmuş gibi görünebilir.

Sorunun size mantıksız gelmesi sanırım benim suçum ve yeterince detaylı anlatmadım. İnternette sörf yapan birinin 5-10 dk lığına ilgisini çeken bir konuda üzerine fazla düşünmeden yaptığı yorumlarla konu açıklığa kavuşmuyor.

İnternette sonsuz enerji devridaim makineleri ile ilgili yazıları okurken öncelikle bunun mekanik olarak şimdiye kadar yapılıp yapılmadığını araştırıyordum. Şu yazı oldukça dikkatimi çekti.

Orffryreus'un Tekerleği -
https://zamanmakinasi.webnode.com.tr/news/bir-devri-daim-makinesi-hikayesi/

Bundan 300 yıl önce yapılmış bir tekerleğin tarihte çalıştığı gözlenen tek devridaim makinesi olduğu iddia ediliyordu.

Orffyreus Wheel - (Bessler Wheel)

Sistemi ve benzerlerini araştırmaya başladım. Bunun nasıl olabileceği ile ilgili bazı videolarla karşılaştım. Youtube da izlediğim bir videoda gördüm ki bu bir arkadaşın daha dikkatini çekmiş ve yöntemi açıklamak için derme çatma bir sistem kurmuş.


Sistemini tamamladığında bu videoyu eklemiş.




Anlayacağınız üzere sistemin adyabatik olması arzu edilen bölümü sağ tarafıdır. Sağ tarafa bu haliyle az bir enerji ilavesiyle (bkz: Bedini Pendulum) sarkaç hareketine başlatıldığında sol tarafında ciddi bir osilasyon oluşuyor.Oluşan bu osilasyonu da elektrik enerjisine çevirip bununla sağ taraftaki bedini sarkacını besledikten sonra geriye fazladan enerjimiz kalıyor ve arkadaşta bununla sisteme 12 led bağlayıp sistemin hiç durmadan çalıştığını gözlemlemiş.

Sağ tarafa uygulanan elektriğe x (input), sol taraftan alınan enerjiye y (output) dersek bu örnekte görüldüğü üzere

y > x diğer bir değişle output > input oluyor. Ayrıca x ve y arasında doğrudan bir bağıntı olmadığı, bağımsız yada yarı bağımlı değişkenler olduğu da dikkatinizi çekmiştir. Açıklamaya çalıştığım durum bundan ibaret.

Sonuç olarak bu bütün elektrik ihtiyacımıza cevap verecek kadar önemli bir çalışma olmasa da bir sistemde output enerjinin input enerjiden fazla olabileceğini göstermesi bakımından önem taşıyor.

Çok farklı şekillerde nereden geldiği tespit edilemeyen bir çok enerji türü var. Örneğin sıradaki videoyu izlersen küçük bir mıknatıs, bir yay ve ucunda küçük bir metal halka ve yay ile mıknatıs arasına koyulan bir yalıtkan kullanılarak bir çeşit elektrik akımı oluşmuş ve bununla küçük bir led ampülü yakabiliyorlar. Buna Magnetic Resonator diyorlar. Buna benzer bir çok icat yapılmış ve kimse açıklayamıyor.


https://www.youtube.com/watch?v=iYG5-T0135E

Başlangıçta bunun etraftaki radyo dalgalarını elektrik akımına çevirdiğini sanmıştım ancak sistemi ıssız bir adada yinelemişler yine çalışmış.

Benzer şekilde yine Kapanadze jeneratör (Kapagen jeneratörü) isminde bir alet var ki tam derde deva 44W inputla 100 kW elektrik alabilmişler. Tabi buradaki fazla enerji, yoğun araştırmalarımdan sonra öğrendimki yer küreden geliyor. Kapagen jeneratörü ilk olarak Tariel Kapaanadze isminde Gürcü bir adam bulmuş. Youtube da bir çok videosu var. Türkler bu konuya çok ilgi göstermişler. Bu paylaştığım videoda testlerini yapıyorlar.


Bu enerji güneyden kuzeye doğru akan 6-18 inch boyunda dalgalarla seyreden elektro manyetik dalgalardan oluşuyormuş. Cihaz bunu kuzey güney doğrultusundaki aralarında 10m mesafe olan iki toprak hattı ile elde edebiliyor.



Bu konu ile ilgili yeni bir başlık açmayı düşünüyorum. İlgilenenlerle nasıl çalıştığını çözebiliriz.

Bu enerjiyi anlatan ingilizce kaynak ;

"
This energy field is green, 6-18 inches high, and flows in waves
from south to north. The waves have tremendous amounts of energy.
Initial Tests With Clairvoyants
In August of 1995, I conducted tests with clairvoyants and clairsentients
(sensitives) to get more information to corroborate my experience;
namely, is there some type of energy field near the earth and what are it
characteristics? These first tests were conducted without telling the
sensitives of my experience or of the energy field. They were asked to
examine the higher/finer energy levels near the earth's surface and
determine what they could sense/see.
Results from the tests with the sensitives are as follows:
• There is an apple green colored energy field at the surface of
the earth with waves going through this energy field
The energy color was close to the color of a Granny Smith
apple. Clairvoyants said the green energy was difficult to see in
bright light but oasy to feel.
The energy varies from 6 to 36 inches in height above the
surface of the earth.
The waves move from south to north.
The wave crests are 15 - 18 inches apart and the peak of the
waves was about 4 - 5 inches in amplitude. The waves go
along for a small distance of 3 or 4 feet and then break up into a
series of shorter (i.e., higher frequency) waves with the same
amplitude. There may be breaks in the flow between the larger
and smaller waves but this was not verified.
Visual detection was most easy in early morning at dawn or just
before sunset in the evening.
Clairsentients experienced no difficulty in feeling the level of the
energy.
There is a huge amount of energy in the waves and the energy
is actually moving like the energy moves in an ocean wave.
Weather conditions such as wind do not affect the green energy
flow.
• The green energy field is not the same as the earth grids.
In all my research, I have never run across any description of a flowing
field of green energy at the surface of the earth. The green energy goes
from a minimum of 6 inches to a maximum of three feet above the
earth's surface depending on time of day and local environmental
conditions. The fact that the field goes from south to north indicates a
possible magnetic or polar connection with the green energy."

Daha detaylı bilgi için;
http://www.free-energy-info.com/Utkin.htm
 
Son düzenleme:
verilenden fazlası olmuyor maalesef, sizin devam edin ama aramaya...
varolan enerjiyi kullanılabilir hale getirebilirsiniz, ( rüzgardan, sudan, güneşten, dünyannın manyetik alanından ,mıknatıslardan vesaire..)bu elbet mümkün, ama verdiğiniz az aldıgınız cok olamıyor maalesef.

videoları izlerken dinleyin , neyden ne üretiyor anlatıyor adam.
 
ayhanarican ' ı özlemiştik :p.


Arkadaşlar şu videoların hepsi mi sahte ?:D

Benimde aklıma takılan free bi nokta var.

Bobine akım veriyorsun mıknatısa dönüşüyor ama mıknatısa enerji vermiyorsun kendiliğinden çekio.

Peki mıknatısın içindeki bu enerji nerden geliyor akım yok bişey yok, demekki bize freex enerji verebilir.
 
bedava mıknatıs var mı ? alayım ben.
mıknatıstan enerji elbet elde edilir. edilmez diyen yok.
mıknatıs nasıl elde edilir mesele orda?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,183
Mesajlar
915,685
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst