Bilgisayarın İlk Çalışma Anında Çektiği Güç?

kemalbnc

Üye
Katılım
16 Nis 2012
Mesajlar
198
Puanları
1
Yaş
36
Herkese iyi günler. Bilgisayarlar ilk çalışma anında normal çalışma anına göre ihmal edilmeyecek kadar daha fazla güç harcar mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Normal bir bilgisayarda böyle birşey olmaz, Sadece çoğu cihazda olduğu gibi anlık bir Peak Akımı çekebilir ama buda şebekede hissedilebilecek boyutta değildir. Nasıl bir sorunla karşılaştınız?
 
Bi sorunla karşılaşmadım. Sadece UPS gücü hesaplarken bunu göz önünde bulundurmam gerekir mi gerekmez mi diye sormak istedim.
 
bence harcar. kendimce nedeni power supply içerisinde bulunan transformatör ve kondansatör gibi elemanlar ilk anda kendileri için bir akım çekerler.

ama bunu anlamanın en iyi yolu pens ampermetre ile ölçüm yaparak. anahtarlı grup priz'e alıcılarını bağla pens ampermetreyide bağla. grup priz'in anahtarına bastığın an ile sonraki anlarda çekilen akımları karşılaştır.
 
Aslında harcasa bile herkes aynı anda bilgisayarı açmayacağı için pek sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,248
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst