Beko 72 Ekran CRT TV Arızası

Katılım
20 Şub 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
Selam arkadaşlar
bende 72 ekran crt tv var ekran birden bire rengarenk oldu
tamirci çağırdım ekranı mıklatısla düzeltti ama 2 hafta sonra tekrar aynı sorun oluştu bana yardımcı olursanız sevinirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu tip arızalarda öncelikle, televizyonun yakınında bulunan, içinde mıknatıs bulunan, kolon, hoparlör radyo gibi cihazları televizyonunuzdan uzaklaştırın.
 
Hopörlerünüzün kablolarını cıkarın uclarını tekrardan acıp lehim yapın.hopörlerden cızırdı gelmemesi için.eğer geliyorsa
görütntüde sorun varsa tüpün arkasındaki kartı kontrol edin.
 
bendede aynı sorun olmuştu gerçi tv marka başka ama sanırım aynı bokun kahverengisi ... tv kartında tüpün arkasında bulunan bir bobin var o bobinin görevi ekrandaki biriken karışık renkleri tv ilk açıldığında toplayıp şaseye atmak ancak sonra bobin ısıtıcı görevi görmemesi için devreden çıkması gerekiyor. bu devreden alma işini PTC yapıyor(du benim tv de) (PTC üzerinden akım geçtikçe direnci megaohm lara kadar yükseliyor ilk anda düşük direnç) ancak senin tv yi bilemem bobine seri bağlanan bir siyah röle gibiydi kodunu şimdi hatırlamıyorum. eğer öyle bir zımbırtı varsa onu elektronikçilerden alıp değiştirip dene 2,5 ytl gibi bir fiyatı var tvciye götürürsen 50 ila 80 lira arası fiyat ister sanki uzay mekiği tamir etmiş gibi birde hava basar. saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst