Bazı prizlerin çalışmaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MEMQ14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tesisatınız bilinmiyor yerinde çözüm aranmalı .

Bu altt videodan görerek yapılış gibi .

Videoyu tam izlemeniz topraklamaları gruplandırılmasındaki püf noktasına dikkat etmeniz .
Sizin daire tesisatınız video benzeri sorun olabilir .
Topraklama gruplandırılması püf noktası !!!

Siğortalarınız B tipi olmalı .
Hesaplamalar .
Ana kablo kesiti ?
Kullanılacak baraların kesitleri
Ana siğortadan itibaran siğortalara kasar kullanılacak kablonun kesiti .
Priz ve aydınlatma devreleri kabloların kesitlerine göre ? amper siğorta .
Siğortalar B tipi .
Fazların dengeli siğortalara dağılımları

Topraklama bağlantısı .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....

Tekrar merhabalar. Bir elektrikçi çağırdım. 4 saat uğraştı. Malesef sorunu çözemedi. Tadilat sırasında muhtemelen bir yerleri delmisler. Kısa devre olmuş. Malesef Toprak hattında faz var dedi. Fayansların sökülmesi lazım dedi.
Oturduğum site Emlak konut Sitesi. Prizler atlamali sanırım. Bu problemi nasıl çözebilirim. Baska bir elektrikçi bir fayans sokup buata ulaşıp çözebiliriz Dedi. Ama buata ulaşmak zor olabilir gibi bir şey söyledi. Yaoabilecegim bir şey var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Abilerim. İstanbul Avrupa yakasında bana tavsiye edebileceğiniz biri var mı? Gerçekten işi bilen birini bulmak çok zor.

Tekrar selamlar arkadaşlar.

Problemi bugünki başka bir ustamız çözdü. Wc rezervuarindan dolayı bir tane priz 4-5 cm kaydırılmıştı. O prizden sonra sanırım kablolar yanlış bağlanmış. Renkleri kafalarına göre bağlamışlar. Toprak kablosunda faz vardı. Usta ona göre bağlarım problemi çözülür dedi. Öyle de oldu. 1500 liraya hallettik. Şu an su ısıtıcısi ile deniyorum. Tüm prizler çalışıyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Problemi bugünki başka bir ustamız çözdü. Wc rezervuarindan dolayı bir tane priz 4-5 cm kaydırılmıştı. O prizden sonra sanırım kablolar yanlış bağlanmış. Renkleri kafalarına göre bağlamışlar. Toprak kablosunda faz vardı. Usta ona göre bağlarım problemi çözülür dedi. Öyle de oldu. 1500 liraya hallettik. Şu an su ısıtıcısi ile deniyorum. Tüm prizler çalışıyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Geçmiş olsun.
Voltaj vs tüm testleri yapmıştır.

Şu an su ısıtıcısi ile deniyorum.
Kaç watt ? Kimliği ?

Konu içindeki mesaj 'Bazı prizlerin çalışmaması' https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/bazı-prizlerin-çalışmaması.156768/post-1046052
O tesisattan birileri yevmiye alarak ihya oldu. Biz buradan tesisata bile bakmadan nokta atışı doğru tespit yapıp hava aldık .
Bende bir kilo baklava isterim, ağzımız tatlansın.
Bu kadar saçma sapan işler arasında kaçak akım rölesi de Allah taş etmiş gibi duruyorsa onda da sorun olabilir. Kontrol edilmeli. Hatta topraklama olup olmadığı da.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri