Paralel Bağlantılı Priz

Lillah

Üye
Katılım
7 Eyl 2019
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar, aşağıdaki konunun aciliyeti nedeniyle forma yeni üye oldum ve sizlerden yardım rica ediyorum.

Yeni bir eve taşındım, ev sıfır ancak banyodaki kapaklı prize çamaşır makinesinin fişini takınca makine çalışmadı. Prizi söküp iç bağlantısına baktım ve bildiğim faz-nötr-toprak bağlantı şeklinin 3 kablo ile değil de, 6 kablo ile yapılmadığını müşahede ettim. Sanırım holdeki prize, buattan hat çekmek yerine, banyodaki bu prizden paralel çekim yapılmış.

Bu bağlantı yönteminin yasal olmadığını bu forumda okudum, mantıksal olarak ikna edici çünkü banyodaki priz çamaşır makinesini, holdeki ise elektrikli süpürgeyi besleyeceği için banyo prizi fazlaca ısınıp hatta zarar verebilir düşüncesindeyim.

Tabi ki sorun şu; 2 kırmızı, 2 kahverengi ve 2 alaca renkli kablolar prizdeki 6 kablo girişine sokulmuş ancak priz çalışmıyor; kontrol kalemi ile baktığımda ise iki delikte de enerji görünüyor!

Ne yapmam gerekiyor, ölçü aleti ile faz nötr tespiti yapıyor ve bu şekilde bağlıyorum ancak bu defa da sigorta atıyor?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Çamaşır makinesinin linyesi başka bir buattan değilde ayrı tek bir sigortadan bağlanması gerekiyor.İki deliktende elektrik geldiğine göre bağlantı sorunu yada toprak kablosu yada nötr,faz kablosuna temas etmiş olabilir.Çamaşır makinesinin linyesini ayrı bir sigortadan yeniden çektirmen uygun olur.Yoksa o sıkıntı başka sıkıntılarada sebep olabilir.
 
Yani dağıtıcıya bir tane sigorta ekleyip, bu linye hattından da doğrudan çamaşır makinesi için priz oluşturmalıyım değil mi?

Peki bu sigortanın akımı ne olmalı; 16 amperlik mi?
 
ÖNCE İŞ GÜVENLİĞI
Direk linye + kablo tek damar + 3 x 2.5 mm + topraklı priz + sn. @sami inci hocam yazmış sigorta
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst