Sayaç sonrası eve giden hatta paralel yapmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kagan06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kagan06

Üye
Arkadaşlar merhaba,

Ben Ankarada bahçeli ikiz bir dubleks evde yaşıyorum.

Bu evde kofra dedikleri aşağıda resmi olan bağlantı benim evimin duvarına monte ve sayacıma uzaklığı 1.5 mt.

Normalde enerjisa da anl. Gücü 3.000 watt iken bu değer çok küçük olduğundan yetmiyor artırın dedim onlarda (bedaş sanırım) buraya gelmeden 5.000 yaptık %20 sini yaşarsanız güç artırım projesi ile başvuracaksınız dedi.

Benim yapmak istediğim şu:

Elektrikli bir araç aldım bahçemde şarj edeceğim evimin hattı monofaze dedikleri sistem.

Bu kofra dan 2 kablo geliyor kahverengi(pembe gibi) ve mavi, bunlar sayacın yanına çıkıyor ve sayaca girmeden önce kaçak akım rolesine giriyor sonra bundan çıkıp sayaca gidiyor.

Sonra sayaçtan çıkan hat evin sigorta paneline doğru gidiyor.

Benim amacım evin sigortasına vs hiç bulaşmadan sayaçtan çıkan ve evin sigortasına giden hattı paralel yapıp tesla arabanın mavi adaptör isimli aparatı ile 36A 7,2 kw güç ile şarj edebilmek amacıyla 6mm kablo ile sayaçtan 5 6 mt uzağa trifaze dedikleri priz ile 1 adet normal priz koymak istiyorum.

Arabanın amper kısma özelliği mevcut ben sistemi 7,2kw lik yapsam da şuan 4 - 5 kw ile şarj etmek yeterli, kontrollü gitmek yangın ıvır zıvır yaşamamak adına dikkatli olmak tesisata yük bindirmemek özetle etrafa zarar vermemek istiyorum.

Tavsiyeniz nedir bu işlem yaptırılırken izin vs almak gerekiyor mu elektrikçi yetkili birisi halledebilir mi kaça malolur bana?

Sayaç Notu :

Kırmızı okla işaretlenen kabloya daha ince mavi kablo ile ek yapılıp yukarıdaki kaçak akım rolesine gidiyor ordan sayaca ordan ev sigortasına evin içine.

Yeşil olan yine kofra dan gelen ve kaçak akıma girip sonra sayaca giden kablo

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-05-08-20-08-20-350-edit_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-05-08-20-08-20-350-edit_com.miui.gallery.webp
    112.2 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_2025-05-08-20-07-58-078-edit_com.miui.mediaeditor.webp
    Screenshot_2025-05-08-20-07-58-078-edit_com.miui.mediaeditor.webp
    139.8 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_2025-05-08-20-01-26-798-edit_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-05-08-20-01-26-798-edit_com.miui.gallery.webp
    103.7 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_2025-05-08-20-01-02-695-edit_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-05-08-20-01-02-695-edit_com.miui.gallery.webp
    244.8 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2025-05-08-20-00-42-343-edit_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-05-08-20-00-42-343-edit_com.miui.gallery.webp
    26.7 KB · Görüntüleme: 20
Bu kofreye gelen elk enerjisini direkten veya yeraltından nereden geliyorsa kablolar ve bu foto kofre de değişmesi gerekir .

Yetkili elektrikciyi bulunması . Güç atttırımı ( dubleks ev ) + yeni abonelik ( elk araç için )

İstekler ve elektrikci ile anlaşma

kofre ank.webp

kofre.webp

Son düzenleme:
Araç şarj istasyonu için kullanılacak tüm ürünlerin kısa devre kesme akımı 10 kA olmalıdır .
En az A tipi Tip A-SI Süper Bağışık tipte kaçak akım koruma rölesi .
Pano :
Siğortalar - Parafudr ( extra güvenlik ) - Kakr - Prizler ( özel tip IP ? korumalı ) - Özel Kablolar .
Siğortalar :
Ev kullanımında B tipi
Sanayi kullanımda C tipi . ( motor )

Forumu dolaşarak bilğiler edinmeniz .

İşten anlayan yetkili elektrikci bulmanız .
Elektrikcinin bilğisi - ustalık - kullanılacak ürünlerin kalitesi ve gerekli ürünlerin özelliklerinin bilinerek seçiminin önemi .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....

Bu kofreye gelen elk enerjisini direkten veya yeraltından nereden geliyorsa kablolar ve bu foto kofre de değişmesi gerekir .

Yetkili elektrikciyi bulunması . Güç atttırımı ( dubleks ev ) + yeni abonelik ( elk araç için )

İstekler ve elektrikci ile anlaşma

Ekli dosyayı görüntüle 115743

Anladım hocam,

Peki basitçe halledebileceğim bir durum yoksa mecburen normal prizler 2,5 kw ile 13A şarj yapacağım.

Ancak kofra ya vs dokunmadan sayaçtan çıkıp eve giden kabloya ek vs gibi birşey yapılamaz sanırım.

Kofraya gelen hat değişemez çünkü site içerisinde yandaki 6 7 evden sırayla bana doğru geliyor ben den sonra 3 ev daha var oraya gidiyormuş baştakiler iyi alırken biz sondakiler zayıf alıyormuş elektriği.

Bu dedikleriniz fazlasıyla masraflı şeyler sanırım, korayı vs değiştirmeden yapılacak basit şeylerin peşindeyim.

Trifaze dönsem bile bana şu kadar alırsın max derlerse boşa masraf yapmış olurum.

Eve gelen hattan bedaş sorumlu değil mi bunları yenilemesi gerekmez mi bunlar 30 40 yıllık sanırım

(forumda cevap yazıyorum ancak mobil cihazımda yazdığım cevap siteye iletilmiyor yada yukarıda ki gibi defalarca iletiliyor bu sorunu anlayamadım)

Allah kaza bela vermesin.
Arabanız hayırlı mübarek olsun .

Kolay Gelsin Sağlıcakla.

Son düzenleme:
İşten anlayan yetkili elektrikci bulmanız hesaplamalar yapılıp duruma göre çözüm bulmanız .
Kablo ?

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri