basit motor

cihan841

Üye
Katılım
23 Eki 2010
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
42
merhaba yapmak istediğimi basitçe anlatmak istiyorum.aracımın kilometre si telin dönmesi prensibi ile çalışıyor.artık telin bozulmasında ve piyasada bulamamadan dolayı böyle birşey düşündüm.aracın şanzıman tarafı yani telin girdiği yere bir motor koyacağım motor döndükçe elektrik üreteceğim bu elektrikle km sayacının arkasına koyduğum motoru çalıştıracağım.amacım örneğin şazımandaki motor 10 tur dönüşte sayacın arkasındaki motoruda 10 tur döndürecek elektriği üretmesini sağlamak. bu durumda iki motorunda hangi voltaj vs özelliklerde olması gerekiyor .teşekkürler
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İbre gerçek hızı veriri mi bilmem, isteğine cevap; aynı 2 adet motoru oyuncaklardaki 3v luk gibi birbirine bağladığında biri hareketten elektrk üretir diğeri elektrik tüketir ve mekanik enerji verir ... bir miktar kayıp olacaktır elbet, yeni kablo/çelik tel masrafını geçebilir.
 
aynı güçte motor kullanırsam ibreyi çeviren motor daha az döneceğinden hız daha az gösterecekir.şanzımandaki motor büyük olacak ama ne kadar büyük asıl sorun bu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,678
Kullanıcılar
449,949
Son üye
mrterenky_

Yeni konular

Geri
Üst