basit kaçak akım rölesi sorunu

Katılım
7 Ocak 2008
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba size sorum basit ama tecrübe ekskliği işte.trifaz kaçak akım rölesine her zaman alt kısmından girilir üst kısmından çıkış alınır olarka gördük.tam tersi olursa çalışır mı? yani girişi üstten çıkışı alttan alabilirmiyiz?yani sigorta gibi her iki taraftanda girilebilir mi?_yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşım elektronik olanları varmış hiç görüp incelemedim ama standart tiplerinde teorik olarak nerden girdiğin çıktığın farketmez.

şunuda gözden kaçırmamak gerekir ki

pratikte bu bence bir hatadır çünkü müdahale gerektiren bir durum da başka biri kapatıp çıkışlarda enerji kesildi diyerek buraya bağlantı vs. yapmak isteyebilir. böyle bir durumda hiç iyi sonuçlanmaz.

kontaktörlerde de teoride giriş çıkış fark etmez ama düzgün montajlayıp, herzaman üstten giriş yapıp alttan çıkış almak standart hale gelmiştir. İyi çalışmalar.
 
evet her iki konumdada çalışır fakat işin kuralı üstten girip alttan çıkmaktır,yaptıgımız işlere belli sistem oturtursak daha iyi olur bence,eskilerden ustalarımız fazı mavi nötr iletkenide değişik renkler yapardı,topraklama kabloları izolesiz olurdu,zamanla herşey değişiyor ve gelişiyor...
 
Sayın torapans !
" İşlere belli sistem oturtursak daha iyi olur bence " sözünüze sonuna kadar katılıyorum. Yaptığımız işlerde bu işi filanca usta yapmış, bu onun çalışma stili dedirtmeliyiz.

Ben yaptığım tesisatlarda kablo renk sıralamasını her zaman siyah - kahverengi - mavi sırasını takip ederim. Bu sıralama kofreden başlar ana sigorta, ana şalter, dağıtım sigortaları ve ne kadar şalt malzeme varsa aynı sıralama devam eder, en son trifaze prizde dahi aynı sıralama son bulur.

O yüzden yaptığım tesisatda bir priz başka, diğeri bir başka faz sıralaması kesinlikle olmaz. Hangi makinayı hangi prize takarsanız takın faz değişikliği kesinlikle olmaz.
 
aynen katılıyorum gelenekleri bozmamak lazım
 
mrb arkadaşlar;
muhakkak bir takım şeyleri standardı dogrultusunda yapmak en önemli olan noktadır,dolayısı ile kaçak akım rolelerinin kendi çalışma prensipleri vardır.
Yanlış söylüyorsan uyarın,kaçak akım roleleri,kısmende olsa akım trafolarının çalışma prensiplerine nazaran yapılmıştır ve polarite olayı söz konusu olduugu için standardına göre baglanması herzaman dogrudur dogru olandır.
 
arkadaşlkar yorumlar için çok teşekkür ederim ama benim konuma bir nokta koyacak olursak trifaz kaçak akım rölesinin giriş yönü farketmez mi diyorsunuz?
 
slm arkadaşım
bu kaçak akım röleleri Kirşof'un akım kanununa göre çalışıyor.şöyleydi bir düğüm noktasına giren akımlarla çıkan akımlar birbirine eşittir.yani fazdan 10 amp. giriyosa nötr den 10 amp. çıkmak zorunda aksi halde kaçak akım vardır.bizide bu yüzden çok hassas bir şekilde korumakta.yani neresinden girersen gir neresinden çıkarsan çık ama ustalarında dediği gibi standart iş yapmalıyız.
kolay gelsin
 
arkadaşlar standardına göre alışılmış kurallarla iş yapmak bizden sonrada o sistem üzerine uygulama
yapacak meslektaşlarımızında güvenliği açısından en iysidir ama standartlarımızıda ürünlerin
teknik yapılarına göre belirlemeliyiz mesela kaçak akım rölelerinde giriş üstten çıkış alttan olarak belirtilir
onunda standardı odur normal sigortadan farklıdır.
en mantıklısı ürünlerin teknik özelliklerini standart olarak baz alıp hareket etmektir.
 
standart çalışırsak herkes açısından iyi olur
en azından arkadaşlarımızın sağlığı açısından
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst