Basit bir CNC router;

onecrazy

Üye
Katılım
26 Tem 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar;

Basit bir CNC router yapmaya calışıyorum ve http://www.denizelektronik.com/cnc_controller.htm linkte bulunan kontrol kartını aldım ve buna ek olarak deneme amaçlı olarak http://urun.gittigidiyor.com/MB11-STEP-MOTOR-PHILLIPS-YENI_W0QQidZZ11357079 linkteki motorlardan 3 adet aldım. Bunların butun baglantılarınıda yaptım. Sitede belirtilen mach3 ayarlarınıda yaptım fakat motorları çalıştıramıyorum. G kod'larda sorun olabilir diye internetten buldum onunlada çalıştıramadım. Arkadaşlar benim sorunum nerededir acaba. Açıkçası bu işide bilmediğim için bir yerini kurcalayamıyorum. Acaba mach3'temi bişeyi yanlış yapıyorum. Motorları bir hareket ettirebilsem tezgahım bitti diyeceğim. Güçlü motorların siparişini verip hemen şasesini yapıcam ama ben daha motorları çalıştıramadım. Lutfen bir yardım edin bana arkadaşlar. bağlantı fotoğrafları aşağıdadır.


http://www.images.gen.tr//viewer.php?file=9t0ne40j0faok6rjgevu.jpg

http://www.images.gen.tr//viewer.php?file=gmpu0yl65fqnzrf1lpk9.jpg

http://www.images.gen.tr//viewer.php?file=w8z6m28vtjsoxoczlofd.jpg

http://www.images.gen.tr//viewer.php?file=kdkrmqt2is6jy076kudo.jpg

________________________________________________________________________________________________

Lütfen konu başlıgı açarken,başlıgın konunun özeti niteliginde olmasına özen gösteriniz.
Konu başlıgı "Basit bir CNC router" olarak degiştirildi.


Düzenleyen : Blacktooth
 
Büyük olasılıkla motor uçları yanlış bağlanmıştır.Kablolar ikişer ikişer bobinlere bağlıdır.
 
motorlardan 6 kablo çıkıyor bnuları sırası ile bağladım.yani ikişer kablo baglantısı yapmadımki. aynı zamanda sitede de bağlantıların nasıl yapılacagı yazıyor. butun kurallarına uydum yani.ama yinede olmadı.
 
Kardeşim bütün bağlantıları baştan yavaşça gözden geçir buradan cvp vermemiz çok zor.dikkatli ce incele illa ki bir hata çıkıyor.Unutma ki elektrikçiğin ana kuralı dikkat dir
 
Bu motorlar, unipolar mi?
Kartı ve motorları aldığın yerlere danıştın mı?
 
Bu yorumu yapmam doğru olurmu bilmiyorum ama affınıza sığınarak yazıyorum.

Bende Kart ve sürücü üretip satıyorum isteyenede komple sürücü interface ve step motor ları ile beraber toplanmış olarak veriyorum ve sorun çıktığı zaman düzeltene kadar üzerine gidiyorum.

Ve denizelektroniğin bu kartından çok şikayet geliyor işin enteresan yönü bu kartı satan arkadaşlarımız yeterli desteği veremiyorlar gibi geliyor son 1-2 ay içinde gerek forumlarda gerekte mail yoluyla hep bu kartın nasıl çalıştırılacağını soruyorlar insanlar ve Deniz den pek detaylı bir bilgi alamadıklarından şikayetçiler.

One crayzye gelince çok büyük bir ihtimalle kablolarını yanlış bağladın diye düşünüyorum. Çünklü kabloları sırası ile bağlaman çok bişey ifade etmez. Her motorda değişiklik arz edebiliyor bu kablo düzeni.

İ netten kablo uçları nasıl bulunur bir ararsan çok kolay olarak ulaşabilirsin bu bilgiye.
 
sorunu buldum arkadaşlar. sorun benim pc'de imiş. o yuzden böyle bişeyle karşılaşıyormuşum. başka bir pc'de problemsiz çalışıyor. ilgilendiğiniz için tşk ederim.
 
Mach 3, veya mach 2 programılarını bilgisayara kurarken bazen sorunlar çıkabiliyor, geçenlerde benim de başıma geldi, normal bir şekilde mach 3 ü kurdum ama bütün işlemleri ters gerçekleştirdi örneğin, z ekseni dalış yapacağına geriçekilme işi yaptı. tam üç saat uğraştım sonunda bilgisayardan mach 3 ü kaldırdığım gibi, regedit ( kayıt defteri ) içindeki bütün mach 3 dosyalarını sildim, bazıları silinmiyor ama sorun oluşturmuyor. Sonra tekrar kurdum ve her şey düzgün bir şekilde çalıştı. Önemli olan şu , ekle kaldırdan kaldırmak yeterli olmuyor, tekrar kurduğunuzda , aynı sorunları yineliyor. O yüzden mutlaka başlat>çalıştır>regedit yazıp >ok yaptıktan sonra kayıt defteri açılıyor. Düzen den bul'u açıyorsunuz Mach3 yazıyorsunuz, bilgisayarın sistemi içinde nekadar mach 3 dosyası varsa hepsini siliyorsunuz, birinciyi bulduktan sonra del 'e basıyorsunuz, tamam diyorsunuz, sonra aramaya devam etmesi için F3 e basıyorsunuz, arama tamamlandı diyene kadar, bütün mach 3 dosyalarını del ile böyle siliyorsunuz, bazıları silinemiyor ama önemli değil. Sonradan, yeniden kurduğunuzda herşey düzeliyor. Bu çalışmazlığın sebebi nedir bilmiyorum,
 
ok. vermiş oldugun bilgiler için teşekkür ederim arkadaşım.
 
Step motorlarla bu makinayı yapmak sizce verimli olacakmı?
Servo ile yapmayı neden düşünmediniz?
Steplerde işlem yaparken ,bir hata anında işlenmeden geçen yere geri dönmenin yolunu buldunuzmu?
Cevaplar için teşekkürler,kolay gele.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,470
Mesajlar
917,831
Kullanıcılar
450,418
Son üye
talhasagirli

Yeni konular

Geri
Üst