b tipi sigorta ile c tipi sigorta arasındaki fark nedir?

BİLGİ PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
hayır tabi ki de c tipinde gecikmeli olarak kullanılır genelde prizlerde kullanılır, b tipi sigorta ise armatürlerde(lamba) kullanılır
 
Artik konutlarda c veya b diye ayrim yapmadan takiolar cunki yeni dairelerin hepsinde kacak akim rolesi mevct artik cok unursamiolar bnm gordugum . konut icin tabi
 
Arkadaşlar herkese selamlar ,
Tesadüfen internette gezinlerken forumunuza tosladım ve konuyu hortlattığım için özür dilerim bir iki ayrıntıyı paylaşmak istedim.
Özünde yazdıklarıniz doğru.
Ben 62 yaşında gençliğini almanyada geçirmiş biriyim , elektrik üzerine alman çıkaraklık okulu bitirmiş ve 20 yıl almanyada kalfa usta olarak elektrikçilik yaptım.
Bizim elektro normlarımız alman standardında olduğu için,
G = Geräte(C=Cihaz) demektir, özellikle motorlu cihazlar ilk çalışma anında ani olarak 10 katına kadar akım çekebildiğinden sigortanın gecikmeli açması istenir bu açıdan geçikme doğrudur ama G (Geräte) nin kısaltmasıdır.
L de = Leitung (kablo hat) demektir , kablo hattı koruması amaçlandığı için sigorta orta cabuk açması gerekir ve bu sebebten daha orta hızlı sigortadır.
Birde F sigortalar vardır buda Flink (kıvrak) demektir : yani çok hızlı açan sigorta hassas elektronik devreli cihazları korumak içindir.
Umarım birden böyle pat diye yorum yaptımğım için kimse üzerine alınmaz.
 
Slmlar,işyerinde akşam sigortadan kapatıp gidiyorlar,sahanda sigortada açıp kullanılıyor,kaçak akım devresi mevcut.
Son gunlerde sabah acilmasinda b20 ile sayacin ordaki 40 likta atiyormus;bu degisti ama En başta c tipi 32 lik sigorta mevcut ilk çalışmada gündüz gözle görülür şekilde parlama oluyor,bu normalmidir bununda değişmesi.gerekirmi
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst