Aydınlatmada tasarruf

Ertug_TR

Üye
Katılım
2 Eki 2007
Mesajlar
292
Puanları
1
http://elesaver.blogspot.com/ Lambalarada %40 tasarruftan bahsediyorlar. Linki bir incelerseniz bu konuda bilgisi olanların yorumları nelerdir ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar, link'i inceledım. Daha öncede, Forum da çeşitli başlıklar altında, "evlerde tasarruf", "evlerde kompanzasyon"v.s başlıklar altında konular açılmışdı. Bende, deneyerek görmek ıstedım. Evime, sigorta panosuna, 10 Uf. 400 volt kondansatör bağladım. Bir fatura dönemı (2 ay) bekledım. Sonuçda bir öncekı döneme göre 90 Kwh. ve 13 ytl civarında daha düşük bir fatura geldı. Kaldıkı, kontrol dönemınde, ramazan ayı neden iles ahur dolayısıyla daha fazla harcama vardı, gunlerde yavaş yavaş kısalmaya gecelerde uzamışdı. Yınede bir dönem daha bekleyip,sizlerle tartışmaya açacaktım. Bu konuyu görünce yazdım. Arzu eden denesin, görüşelim..
 
Selam Arkadaşım:
Linkteki cihaz, işe yaramaz mı diyorsunuz. evde değilde büyük bir işyerinde aydınlatmalarda kulanılsa yine fos mu ? Evde 10 mikrofarad 400v'mu kullandınız. Kondansatör takıldığı zaman herhangi bir bozucu etkisi olmuyor mu ? Evlerde reaktşf enerjiye fatura kesilmiyor. Sanırım biras cos& yükseltir. Ama hiç kullanım olmadığı zaman bilemiyorum.Himç ampermetre alıp ölçtünüzüz mü ?
 
Arkadaş,
Kon. değerını yazdım. Amp. ölçdüm tabıı, Evde bır değişiklik yok. Yani, menfi değişim yok. Tahmınım, buzdolabı vs. muturlarda ilk kalkış akımında sınırlama yapıyor. Başka etksı olacağını sanmam. Evlerde reaktıf ödemıyoruz tabiki..
 
Ama normalde sayaç cın cıkışlarına kondansatör baglarsan tasaruf yapmıs olursun bunu ayrı ayrıda yapabılırsın grup ta yapa bılırsın ama butun alıcılarda olmuyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst