Ayırıcılar - Bilgi, Dökümanlar

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,441
Puanları
1
Ayırıcılar, yüksek gerilimli hatlarda kullanılan primer donanımın ana kollarından biri olan ayıraçlar sistemin gerilimden korunması ve izole edilmesi için kullanılır. Ayıraçların akımı durdurma özellikleri yoktur. Akımın bulunduğu sırada açılmazlar ve kapatılamazlar.

kvtm3dt4.jpg


Ayırıcılar kesicilerin yolu üzerinde bulunur. Kesiciden önce ve sonra olarak konumlandırılırlar. Kesicinin Bakım ve onarımı sırasında, kesiciler açıldıktan sonra ayırıcılarda açılır. Sisteme akımın geri verilmesi durumunda önce ayırıcılar kapanır. Daha sonra kesiciler kaparılarak sisteme enerji verilmiş olur. Ayırıcılar akımın varolması durumunda açılmamalıdır. Akımın varolması durumunda açılırsa oluşabilecek ark sonucu çevresine zarar verebilir. Bu durumdan sakınmalı. Günümüzde akımların şiddetine göre çeşitli ayırıcılar kullanılmaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • Ayırıcılar - Megep.rar
    2 MB · Görüntüleme: 1
  • Ayırıcılar 1.rar
    1.4 MB · Görüntüleme: 1
  • Ayırıcılar 2.rar
    7 KB · Görüntüleme: 0
  • Ayırıcılar.rar
    6.6 KB · Görüntüleme: 0
  • Yük Atma_ing.rar
    249.3 KB · Görüntüleme: 0
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,311
Mesajlar
916,600
Kullanıcılar
450,146
Son üye
ashhh

Yeni konular

Geri
Üst