ATS Hakkında Bilgi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan krhnby
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

krhnby

Üye
Merhabalar, tek hat projesinde ATS üzerinde ayarlı TMŞ olarak yazılmış. Bu transfer panosu olacak. Tam olarak buradaki sistemi anlayamadım. Jeneratör ve şebekeden gelene hatlar tmş üzerinden çıkıp mı ATS'ye gidecek. Yoksa böyle ayarlı bir ATS mi var? Araştırdım fakat ATS'ler hep tek akım üzerine 4P 285A örneğin. Bu pano hakkında yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• resim_2025-04-24_162424960.webp
    resim_2025-04-24_162424960.webp
    13.6 KB · Görüntüleme: 17
Merhaba, bu gönderdiğiniz tek hat, enversör sistemlerde kullanılan yükü besleyen devre elemanlarının aynı anda devreye girmesini engellemek için şalterler arasında mekanik-elektrik kitleme sisteminin kullanıldığı bir transfer panosuna benziyor, ATS içinde kısa devre dayanımlı termik manyetik motorlu şalter olmaz

Son düzenleme:
1745504800031.webp
Bana gönderilen tek hat bu şekilde ATS olacak diye biliyorum ama TMŞ yazması kafamı karıştırıyor. ATS den önce TMŞ mi konması gerekiyor?

ATS ler,motorlu veya kontaktörlü tip olur.Genelde,küçük güçlerde ! , kontaktörlü ( ucuzluk nedeniyle ) tip seçilir.
Fahri Bey merhaba, öğrenmek için soruyorum, Ats içinde kısa devre dayanımı olan motorlu termik manyetik şalter var mı? Ben yok diye biliyorum

Son düzenleme:
Fahri Bey merhaba, öğrenmek için soruyorum, Ats içinde kısa devre dayanımı olan motorlu termik manyetik şalter var mı? Ben yok diye biliyorum
Tedarikçiler,jen çıkışına TMŞ istiyor.ATS monoblok tip ise,isteğe bağlı içinde korumalar olabiliyor.Tedarikçi için ,olmazsa olmazı , elektrik ve mekanik kilit birarada isteğidir.Diğer seçenekler,müşterinin maddi durumuna göredir.ATS sistem için benim tercihim,monoblok,motorlu,korumasız ! ( korumalar,şebeke ve jen. çıkışlarından ) , otomasyonu dışarda ! uygulamadır.

Son düzenleme:
Merhaba, şemadaki transfer panosunda iki adet, termik akım ayarlı tıp TMŞ kullanılacak ve bu TMŞ ler belirtilen akım değerlerine set edilecek. Aralarında elektriksel ve mekaniksel kilitleme tertibatı olacak. Hazır ATS set alırsanız TMS lerin belirtilen akım değerinde olmasını isteyeceksiniz. Bütün ATS sistemleri içinde küçük ten büyük akım degerlerine doğru, otomatik sigortalar, kontaktör ler , TMŞ ler ve kesiciler kullanılır. Sadece TMŞ ve kesiciler için mekaniksel kilitleme tertibatı seçenekleri bulunur. Hangi markayı tercih ediyorsanız TMŞ ve kesiciler ve ATS sistemleri konularındaki katalog ve fiyat listelerinde detayları bulabilirsiniz.

Çoğunlukla,o projeyi çizenlerin,ATS hakkında,maalesef çok bilgileri yok.O tip gösterimler,kopyala yapıştırdan ibaret.Esas olan,iş sahibinin,ne istediğini biliyor olmasıdır.Ellede kontrol edilebiliyor ! olması bakımından,monoblok tiplerin tercih edilmesi,tesisin sağlığı yönünden daha uygun oluyor görüşündeyim.Her güç kademesi için yapılacak uygulama içinde,kontaktörlü sistemleri demode uygulama olarak değerlendiriyorum.

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri