(Asenkron)Yıldız-üçgen, Rotora Direnç Ekleme (matlab)

execution

Üye
Katılım
6 Eki 2006
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,

Simulinkte asenkron motora yıldız üçgen yol verme ve bilezikli asenkron makinaya dirençle yol verme işlemi gerçekleştirmem lazım..

Biraz açayım :

Yıldız üçgen : devre kurulumu tamam fakat kaynakları üçgen bağladığımda hata veriyor..kaynaklar paralel bağlanamaz diye. ayrıca çekilen akım değerine göre yıldızdan üçgene geçmem gerekli.

Direnç ekleme : Burada da akım kontrolüne göre devreden direç çıkarmam gerekli.akımın geldiği her belirli değerde direnç otomatik çıkacak.

Burada yazdıklarım hep sorun oldu başıma..akımın hangi değeri için ben yıldızdan üçgene ve direnç çıkarıcam anlayamadım. Eğer konu ile alakalı arkadaşlar varsa bir yardımcı olursanız çok sevinirim..

şimdiden teşekkür ederim..

(asenkron motor toolboxtan kullanılmaktadır.)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar tekrar yazıyorum kusura bakmayın ama çok acil bu konuyu halletmeliyim..Lütfen elinizden bir şey gelirse yardımcı olunuz..Teşekkür ederim ilginiz için şimdiden..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,836
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst